anergia

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας είναι οι κάτοικοι της Δράμας.Το ποσοστό των ανέργων κυμαίνεται στο 32% και οι φορείς μιλούν για «ένα τεράστιο πρόβλημα» αν λάβει κανείς υπ όψιν του ότι η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έχει καταγεγραμμένο το μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Περιφέρεια Αν. Μ. Θράκης.

Ενωμένοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

«Ανάσα» θα μπορούσε να δώσει ο πρωτογενής τομέας σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον κ. Αργύρη Πατακάκη, ο οποίος κάνει λόγο για άδικη αντιμετώπιση των κτηνοτρόφων και των αγροτών οι οποίοι, όπως λέει, «παλεύουν με τα χώματα σε μια δύσκολη περίοδο για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι.» Σύμφωνα με τον κ. Πατακάκη θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους. «Να δείξουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να θωρακίσουμε το ζωικό κεφάλαιο από τις ζωονόσους, αλλά και τον αγροτικό κόσμο γιατί ο πρωτογενής τομέας στήριξε την πατρίδα μας σε όλες τις δύσκολες περιόδους».Κι όπως μάλιστα δηλώνει με νόημα «Σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί κι ενωμένοι» .

Μεγάλο το ενδιαφέρον των νέων για τον πρωτογενή τομέα

Ρωτάμε τον Αντιπεριφερειάρχη της Δράμας αν σημειώνεται στροφή των νέων κατοίκων της Δράμας προς τον πρωτογενή τομέα; κι απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη «μεγάλη!» Όπως εξηγεί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αξιοποιήσουν τις νέες καλλιέργειες. Απαιτούνται, όμως, προγράμματα που θα είναι άμεσα εφαρμόσιμα, που θα στηρίξουν ουσιαστικά τους νέους αγρότες.Το ενδιαφέρον για την αμπελοκαλλιέργεια είναι μεγάλο, όπως και για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.Τη δική τους στροφή, επίσης, κάνουν δειλά – δειλά και οι κτηνοτρόφοι δημιουργώντας δικά τους μικρά τυροκομεία, περνώντας οι ίδιοι στην μεταποίηση, καθώς το γάλα πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή.

Προηγούμενο άρθροΠρόστιμο 7.500 Ευρώ σε σούπερ μάρκετ
Επόμενο άρθροΠολυσύχναστες ακτές του Νομού Καβάλας