Για εμπόλεμη κατάσταση έκανε λόγο ο Διευθυντής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Όπως τόνισε χρειάζεται να μένουν άπαντες στο σπίτι για να περιοριστεί η επιδημία του κορωνοϊού που έχει φτάσει στην κοινότητα.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε σε μία κατάσταση πολέμου. Κυριολεκτικά. Τα πράγματα θα εξελιχθούν τις επόμενες μέρες και βδομάδες. Θα αυξηθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των νεκρών στη χώρα. Προφανώς τα κρούσματα δεν είναι αυτά που δηλώνονται. Δεν είναι μόνο αυτά που μετράμε κι αυτά που επιβεβαιώνονται εργαστηριακά, είναι πολύ περισσότερα. Να θεωρεί, λοιπόν, όλος ο κόσμος ότι ο ιός βρίσκεται πλέον παντού. Κι αυτά τα μέτρα τα οποία παίρνονται δεν είναι τυχαία, ούτε γίνονται άσκοπα, ούτε για λόγους εντυπωσιασμού. Είναι μέτρα ουσιαστικά. Αυτό που λέμε, μένουμε σπίτι, δεν ερχόμαστε σε επαφή με κανέναν, δεν βγαίνουμε έξω χωρίς λόγο σοβαρό, ισχύει. Είναι το μόνο όπλο που έχουμε αυτήν τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.Αυτή η ιστορία θα τραβήξει πολύ διότι το πιο πιθανό είναι να ανακόψουμε το κύμα της επιδημίας τις επόμενες τρεις βδομάδες. Από το Μάιο ίσως Ιούνιο να δούμε τα πράγματα να καλυτερεύουν, να σταθεροποιούνται, αλλά η προσοχή θα συνεχίσει. Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί τον επόμενο μήνα, ούτε σε δύο μήνες. Κι αυτά τα παραδείγματα τα έχουμε από την Κίνα, όπου οι άνθρωποι τώρα αρχίζουν και βγαίνουν από την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα αλλά και πάλι δείχνουν πολλή προσοχή. Άρα λοιπόν, τα μέτρα ατομικής υγιεινής θα συνεχίσουν για πολλούς μήνες ακόμα».

ΠΕΡΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Ακολούθως ανέφερε πως «Τα κρούσματα δεν είναι αυτά που δηλώνονται. Είναι πολλά περισσότερα, είναι χιλιάδες στη χώρα μας. Το πόσες χιλιάδες είναι δεν το ξέρουμε. Μπορεί να είναι λίγες, μπορεί να είναι πολλές, αλλά είναι χιλιάδες. Να μην μας ξεγελάει ότι έχουμε μόνο 3 στην Καβάλα, ή κανένα στη Δράμα κλπ. Αυτή είναι μια εικόνα που μας δίνει ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Δεν ισχύει αυτό. Δεν το λέω για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, αλλά για να εφαρμόσει πιστά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και τα οποία είναι πολύ σωστά και πάρθηκαν έγκαιρα για να μην φτάσουμε να έχουμε καταστάσεις Ιταλίας».

Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Έβρου: Να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της Κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΟδηγίες ΕΦΕΤ για κοροναϊό: Τι πρέπει να προσέχετε με τα τρόφιμα