Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Διευθυντής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους του. Όπως υπογράμμισε αν δεν θέλουν να υπηρετήσουν την επιστήμη τους ας παραδώσουν τα πτυχία τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που δεν κάνουν το εμβόλιο είτε από φόβο είτε από αρνήσεις περί της ασφάλειας, της χρησιμότητας. Το να το ακούμε από τον απλό κόσμο έχει μια λογική, κάποιοι δεν ξέρουν. Το να τα ακούς από υγειονομικούς, αυτό δεν το δέχομαι. Και γι’ αυτό έκανα αυτές τις δηλώσεις τη Δευτέρα.

Θεωρώ ότι ένας υγειονομικός, που γνωρίζει ότι τα εμβόλια είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ιατρικής τον προηγούμενο αιώνα, ότι έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, ότι έχουμε μια πανδημία με θύματα κάθε μέρα και ότι αν δεν είχαμε κι αυτά τα εμβόλια που ήταν κατόρθωμα στο χρόνο που βγήκαν και τα έχουν κάνει 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν είναι δυνατόν να αρνούμαστε ότι είναι ασφαλή ή αποτελεσματικά.

Μιλάω, ευτυχώς, για πολύ λίγους συναδέλφους. Η συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο έχει εμβολιαστεί αλλά το συστήνει ένθερμα και στους ασθενείς. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις που δεν το προτείνουν ακόμη και σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας. Αυτό είναι έγκλημα. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν τέτοια λόγια για το εμβόλιο από στόμα υγειονομικού. Τα βιβλία που διάβασαν για να πάρουν τα πτυχία τους, είναι γραμμένα από δασκάλους που αυτοί κάνουν τις έρευνες για τα εμβόλια και τα φάρμακα και βγαίνουν μπροστά διεθνώς. Το να τα αρνούμαστε είναι σαν να αρνούμαστε την επιστήμη μας, το πτυχίο μας. Δεν δικαιολογείται αυτό το πράγμα».

COVID ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΩΣΕΙΣ

Για την πανδημία είπε ότι «δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε σταθεροποιηθεί σε μερικές χιλιάδες κρούσματα και μερικές δεκάδες θανάτους σε καθημερινή βάση. Και το θεωρούμε δεδομένο πλέον, ότι εδώ θα είμαστε. Δεν βλέπω τρόπο να πέσει αυτό το πράγμα, αντίθετα χειμωνιάζει, ο καιρός ψυχραίνει, θα ακολουθήσουν κι άλλες ιώσεις. Ήδη έχουνε βγει στη φόρα και κάνουν τους οργανισμούς ακόμη πιο ευάλωτους. Φανταστείτε να υπάρχει μια συλοίμωξη γρίπης και κορωνοϊού σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο ή ακόμη και 40άρη. Και να μην έχει κάνει το εμβόλιο. Φανταστείτε τι θα συμβεί. Θέλει πολλή προσοχή, τα πράγματα είναι ακόμη επικίνδυνα».

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ

Για το εμβόλιο της γρίπης είπε ότι «πρέπει να γίνει. Θα δοθεί μάλλον κάποια οδηγία για να συγχορηγηθεί κιόλας. Μέχρι στιγμής λένε ότι πρέπει να υπάρχει μια χρονική απόσταση μεταξύ τους. Όχι επειδή πειράζει, αλλά για το ενδεχόμενο ανεπιθύμητης ενέργειας όπως ένας πυρετός ή κάτι άλλο, ώστε να ξέρουμε από ποιο εμβόλιο οφείλεται. Κάθε οδηγία για εμβόλιο, περνάει πρώτα από εξονυχιστικό έλεγχο. Γι’ αυτό και πολλές φορές υπάρχει καθυστέρηση. Θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι, να έχουμε όλα τα δεδομένα και μετά να δοθεί τέτοια οδηγία. Γι’ αυτό λέμε ότι όλοι οι υγειονομικοί πρέπει να ακολουθούμε όλες οι οδηγίες των διεθνών οργανισμών. Γίνεται τέτοιος έλεγχος που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη».

Προηγούμενο άρθροΠαράσχος Αγανικόλας: Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αλιείς μέσης αλιείας και της Καβάλας λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων
Επόμενο άρθροΜόνο δύο δρομολόγια τη μέρα θα εκτελούνται το Νοέμβριο στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου