Από ξημερώματα της Πέμπτης (2/4) ο νομός Καβάλας μπήκε σε “λευκό κλοιό”. Όσο περνούν οι ώρες η θερμοκρασία ανεβαίνει και η χιονόπτωση δίνει την θέση της στην βροχή.

Στον δήμο Καβάλας το βάρος όλων των αρμοδίων έπεσε στον δρόμο από και προς το νοσοκομείο Καβάλας, ώστε πάση θυσία να παραμείνει ανοιχτός. Στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Σίλα το έστρωσε μέχρι και Αμυγδαλεώνα. Παρόμοιο σκηνικό και στον Άγιο Λουκά. Ωστόσο τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν και στη συνέχεια οι δυνάμεις στράφηκαν στα ορεινά. Οπως είπε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης στο Lobby 101,8 “κρατήσαμε από την αρχή καθαρό τον δρόμο από και προς το νοσοκομείο και αμέσως μετά τα μηχανήματα κατευθύνθηκαν προς τον ορεινό όγκο”.

Στον δήμο Νέστου κάποια προβλήματα εντοπίστηκαν στα ορεινά και κυρίως στους εργαζόμενους σε κτηνοτροφικές μονάδες. Οπως δήλωσε και ο δήμαρχος της περιοχής Σάββας Μιχαηλίδης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 “ήταν από τις πιο έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ετών. Τα εκχιονιστικά ήταν σε ετοιμότητα και έδιναν την μάχη κυρίως μέσα στους οικισμούς. Να δούμε όμως τι ζημιές θα αφήσει στην κτηνοτροφία”.

Στον δήμο Παγγαίου η χιονόπτωση δημιούργησε κάποια μικροπροβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα κυρίως στην έξοδο από Ακροβούνι για Νέα Πέραμο, στον Άγιο Ανδρέα, όπου ο δρόμος πλέον έχει καθαρίσει, ενώ αρκετό χιόνι έπεσε και στα Αμισιανά. “Ως το απόγευμα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του δήμου” δήλωσε στον Lobby 101.8 ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μποσμπότης.

Στον δήμο Θάσου  οι κάτοικοι της Παναγίας και της Ποταμιάς ξύπνησαν και αντίκρισαν τις στέγες των σπιτιών ντυμένες στα λευκά. Κύριο χαρακτηριστικό στην Θάσο ήταν οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το τσουχτερό κρύο. “Δεν είχαμε ακραία φαινόμενα. Ήμασταν και είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Δεν έχει προκύψει θέμα με το οδικό δίκτυο” δήλωσε στο Lobby 101,8 διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου και συμπλήρωσε πως: “τα προβλήματα παραμένουν στους δασικούς και αγροτικούς δρόμους του νησιού” μετά και από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, μιλώντας στο Lobby 101,8 τόνισε ότι “δώσαμε μεγάλη πίεση στον Άγιο Σίλα και στον δρόμο του νοσοκομείου. Το περιμέναμε. Σε κάποια σημεία στα ορεινά το χιόνι έφτασε έως 30-40 εκατοστά. Για τις επόμενες ώρες ως προς το χιόνι θα έχουμε σίγουρα εξασθένηση. Η βροχόπτωση θα συνεχιστεί. Η θερμοκρασία έχει ανέβει και μέχρι το βράδυ σύμφωνα με τα προγνωστικά το φαινόμενο θα είναι σε πλήρη αποδρομή.

Ωστόσο από το Σάββατο τα φαινόμενα θα επανεμφανιστούν με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις. “Δεν θα είναι τόσο ισχυρό το σύστημα. Θα είναι μία μέσης έντασης βροχή” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κιβράκης.

Ακούστε όλες τις δηλώσεις στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Lobby 101.8

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜ. Λαζαρίδης | Να “παγώσει” η προμήθεια στις διατραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου (e-banking)
Επόμενο άρθροΤα στρατιωτικά εργαστήρια στην μάχη για τον κορωνοϊό με εντολή ΥΠΕΘΑ (φωτογραφίες)