Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Πέμπτης (23/4) ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, Χαράλαμπος Κουφατζής, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από το νυν πρόεδρο Απόστολο Χρόνη κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

“Το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι τωρινή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ζητά δάνειο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για να καλύψει λειτουργικά έξοδα, κάτι που σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά την τελευταία περίοδο. Επί διοίκησής μας δεν σκεφτήκαμε ποτέ να πάρουμε δάνειο. Η επιχείριση όποτε έχει πάρει δάνειο στο παρελθόν ήταν για να κάνει έργα. Όταν τώρα ζητάς από τις παρατάξεις να βάλουν πλάτη και να σε στηρίξουν για να πάρεις το δάνειο δεν απειλείς, ούτε κατηγορείς, αλλά ζητάς βοήθεια, δήλωσε ο κ. Κούφατζης.

Τα λειτουργικά έξοδα είναι η μισθοδοσία, τα τρέχοντα έξοδα στη ΔΕΗ, οι ρυθμίσεις οφειλών, οι συντηρήσεις αυτοκινήτων και γενικά ότι αποτελεί τα επαναλαμβανόμενα έξοδα κάθε επιχείρισης.

“Το δάνειο φαίνεται ότι είναι μονόδρομος για τη διοίκηση. Στη ΔΕΥΑΚ μιλάμε για κατάρρευση εσόδων γεγονός που προκύπτει ότι δεν ήταν έτοιμες οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες ώστε να μπορούν όλοι οι πολίτες μέσω διαδικτύου να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς. Δεν υπήρχε ενημέρωση για το τι κατάσταση υπάρχει στη ΔΕΥΑΚ σήμερα. Υπάρχουν μεγαλύτερες οφειλές, μικρότερες, τι χρωστά η επιχείριση; Αυτό νοιάζει τους πολίτες και τις παρατάξεις, αναφέρει και συνεχίζει: “Ισως θα ήταν καλό να παρθεί ένα δάνειο εάν δεσμευόταν η διοίκηση ότι θα πληρώσει απευθείας όλες τις οφειλές προς τους προμηθευτές. Αυτό το δάνειο όποιος και να το πάρει αυτή τη περίοδο, δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί και θα μείνει βαρίδιο μια ζωή στη ΔΕΥΑΚ”.

Για το αποθεματικό ο κ. Κούφατζης είπε ότι “παραδώσαμε στα ταμεία 173 χιλιάδες ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχει το θάρρος να μας πει πόσα χρωστά η ΔΕΥΑΚ σε επτά μήνες;”

Σχετικά με τους αιρετούς με οφειλές (δες εδώ κι εδώ), όπως είπε ο δήμαρχος Καβάλας, ο κ. Κουφατζής εξήγησε ότι “όσο ήμασταν εμείς διοίκηση και μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν όφειλε κανείς αιρετός έστω και ένα ευρώ. Η ΔΕΥΑΚ είναι υποχρεωμένη σαν υπηρεσία να στείλει επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο και ο αιρετός να καθαιρεθεί. Είπανε ψέματα. Και αν υπάρχει πρέπει να σταλεί έγγραφο το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης πως έμαθε ο δήμαρχος τα προσωπικά δεδομένα των αιρετών. Αυτό δεν είναι μόνο παράνομο αλλά και ηθικά κατακριτέο. Ενώ καλεί τους υπεύθυνος να απαντήσουν για το πως επικαλούνται στοιχεία καταναλωτών”.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, Χαράλαμπος Κούφατζης, στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 από το 40.55 έως 48.58

 

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός | Χωρίς κρούσματα η Καβάλα – Υπό έλεγχο η δομή στο “Ασημακοπούλου”
Επόμενο άρθροΟ Ν. Παναγιωτόπουλος τίμησε τον εορτασμό, Προστάτη του Στρατού, Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού