Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο μετά την φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 14:30 την Πέμπτη(21.07.2022).

Η φωτιά στον Έβρο εξακολουθεί να σημειώνει αναζωπυρώσεις που καίνε το καταπράσινο δάσος της Δαδιάς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων να σταματήσουν την επέκταση της φωτιάς. Σημειώνεται ότι στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς: Μια προστατευόμενη περιοχή με πλούσια χλωρίδα

Οι εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύονται από το σημείο γεμίζουν θλίψη, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ένα παρθένο δάσος και μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Δέντρα παραδίδονται στις φλόγες και οι καπνοί είναι έντονοι σε διάφορα μέρη του δάσους.

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς είναι από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 291 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, ενώ από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Καύσωνας από την Ευρώπη και την Αφρική χτυπά την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠολιτική ομιλία- εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Καβάλα