Φονικός σεισμός στην Αϊτή – Τουλάχιστον 29 νεκροί και εικόνες καταστροφής

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Σάββατο την Αϊτή. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας της χώρας, από τον συνολικό αριθμό των θυμάτων, οι 17 καταγράφηκαν στην περιφέρεια Γκραντ Ανς, οι εννέα στην πόλη Κάυ και οι τρεις στην περιφέρεια Νιπ, όπου βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

«Ο σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών που συγκλόνισε την Αϊτή σήμερα το πρωί προκάλεσε “πολλές” ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες ζημιές στις νότιες περιοχές της χώρας της Καραϊβικής», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί μέσω Twitter.

«Απευθύνω έκκληση για πνεύμα αλληλεγγύης και δέσμευσης όλων των Αϊτινών, προκειμένου να κάνουμε ένα κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δραματική κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Ανρί κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών.

Σε βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, ντόπιοι καταγράφουν τα συντρίμμια διαφόρων κτιρίων, μεταξύ αυτών μιας εκκλησίας στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη μια λειτουργία σήμερα το πρωί, στην κοινότητα Λες Ανγκλές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κούβα. «Όλοι έχουν πραγματικά φοβηθεί. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που είχαμε έναν τόσο μεγάλο σεισμό», δήλωσε ο Ντάνιελ Ρο που κατοικεί στο Γκουαντανάμο της Κούβας, προσθέτοντας πως το σπίτι του έμεινε ακέραιο, όμως τα έπιπλα ταρακουνήθηκαν. Και αυτά τη στιγμή που οι κουβανικές αρχές υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για υλικές ζημιές, θανάτους ή τραυματισμούς.

Ενώ από τα Ρίχτερ «ταρακουνήθηκαν» στην Τζαμάικα. Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) έκανε λόγο για μια σεισμική δόνηση στην περιοχή, μεγέθους 7,6 βαθμών, ενώ το σεισμολογικό κέντρο της Κούβας ανέφερε πως κατέγραψε το μέγεθος του σεισμού στους 7,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Hot this week

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο...

Η Θάσος τιμά τους Αγίους Προστάτες της – Το πρόγραμμα της Ιεράς Συνάξεως στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Η Θάσος προετοιμάζεται να τιμήσει τους Αγίους Προστάτες της...

Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες συνθήκες στη δημόσια υγεία

Αυτοψία στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Το...

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Topics

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο...

Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες συνθήκες στη δημόσια υγεία

Αυτοψία στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Το...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες