img_2577.jpg
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του στρατού στον καταυλισμό της Άσπρης Άμμου σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Στρατού προς το Συντονιστικό για το προσφυγικό. Παράλληλα αναπτύχθηκε νέα φημολογία για αποχώρηση 400 προσφύγων από το Μαρδύρης και εγκατάσταση τους στον καταυλισμό. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης σε σημερινές του δηλώσεις.

Ώστόσο διαφορετική άποψη για την αποχώρηση των προσφύγων έχει ο Δήμος Καβάλας αφού ο υπεύθυνος Μπάμπης Δράκος μας εξήγησε πως ναι μεν κυκλοφόρησε φήμη περί αποχώρησης δεν υπάρχει ωστόσο καμία επίσημη εντολή από το Συντονιστικό ή την Αστυνομία για να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Παράλληλα άλλο ένα φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια από σχολεία της Ξάνθης έφτασε το πρωί στην καβάλα και ξεφορτώθηκε στις αποθήκες του Δήμου στο κτίριο της Lord.

Αλλαγή σχεδίου μετά το μεσημέρι!

Την Δευτέρα, το πρωί αναχωρούν οριστικά, με απόφαση του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι 750 πρόσφυγες που στεγάζονται στο Εκθεσιακό Κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ» στη Ν. Καρβάλη. Δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη ο τελικός προορισμός τους. Ως εκ τούτου η εξέλιξη των πραγμάτων είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που έδωσε παράταση στην παραμονή των προσφύφων στο εκθεσιακό κέντρο, μέχρι την προσεχή Δευτέρα. Ήδη έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή για τις σχετικές ενέργειες.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσουν στην Καβάλα 400 πρόσφυγες, πιθανότατα από τα νησιά, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην ανοιχτή δομή που έχει κατασκευαστεί ανατολικά της Άσπρης Άμμου, στο εργοτάξιο της ΕΡΓΟΜΑΡ.

Προηγούμενο άρθροΚαζάνι που βράζει ο Πειραιάς με επεισόδια ανάμεσα σε δύο πορείες – Χρυσαυγίτης με σιδηρολοστό επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο
Επόμενο άρθροΑρνούνται να εγκατασταθούν στη δομή του Κατσικά οι 178 πρόσφυγες της Ελευθερούπολης