Μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο διατελέσας δύο φορές αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (επί δημάρχων Εριφυλλίδη και Τσανάκα), υπογράμμισε ότι «οι λόγοι δεν είναι τωρινοί, απλώς τώρα ήρθε το επιστέγασμα μιας σειράς ενεργειών και προσωπικών επαφών με τη δήμαρχο, που είχαν ως κατάληξη την ανεξαρτητοποίησή μου.

Με παραίτησαν από μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, δίχως, στοιχειωδώς, να υπάρχει αίτησή μου. Ήταν ένα ατόπημα που μπορεί να έχει και ποινικές παραμέτρους, όπως είπε ο Κωστής Σιμιτσής. Η δήμαρχος δεν μου είχε πει ποτέ ότι θέλει να φύγω. Θα ήταν πιο έντιμο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ «δεν εξέφραζα διαφωνίες, απλώς κρατούσα μια κριτική στάση επί των θεμάτων. Δεν ψήφιζα αβρόχοις ποσί τα θέματα επειδή τα εισηγείτο η πλειοψηφούσα παράταξη. Εξέφραζα την άποψή μου και αυτό το είχα ξεκαθαρίσει στη δήμαρχο όταν με είχε ρωτήσει αν θα την υποστηρίζω στα θέματα που έφερνε. Της είχα πει ότι αν είναι εντός της λογικής μου θα το κάνω. Ορισμένα που δεν ήταν δεν τα ψήφιζα. Συνήθως, δεν ψήφιζα απευθείας αναθέσεις έργων. Ως αντιδήμαρχος έκανα κι εγώ απευθείας αναθέσεις, αλλά ήταν τότε που η δήμαρχος, σε έναν και μοναδικό απολογισμό που έκανε, έπινε ποτήρια νερό γιατί είχε ξεραθεί το στόμα της από τις πολλές αναθέσεις που είχα κάνει κι από τα πολλά έργα που έπρεπε να παρουσιάσει. Αυτά ήταν εντός της νομιμότητας. Επρόκειτο για μικρά εργάκια, που βοηθούσαν τους πολίτες  Όμως ανάθεση με ανάθεση έχει διαφορά».

Ήταν κερασάρα στην τούρτα

Επανέλαβε ότι «για κάποιο λόγο ήθελε να με παραιτήσει. Αν μου το έλεγε, δεν είχα κάποιον ιδιαίτερο λόγο να παραμείνω. Στο κάτω-κάτω της γραφής έχω και σημαντικότερα θέματα να λύσω». Πάντως, συνεχίζει να συμμετέχει στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, αφού παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου. «Εξακολουθώ να μην έχω υποβάλλει αίτηση παραίτησης κι έτσι θεωρούμε μέλος του ΔΣ της επιχείρησης», είπε.

Στην παρατήρηση ότι το γεγονός της ανεξαρτητοποίησης, πριν από τις εκλογές μπορεί να εκληφθεί ως ενέργεια που υποδηλώνει ότι θα συμμετέχει με άλλη παράταξη, δήλωσε ότι «δεν το έκανα επειδή μου ήρθε ξαφνικά. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε χθες ότι ήμουν εκτός των πλάνων της διοίκησης του Δήμου. Πάντα ήμουν εκτός, όμως εκλέχθηκα με τη σημαία της παράταξης της δημάρχου και αυτό το τίμησα, παρ’ όλες τις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις που δεν με εύρισκαν σύμφωνο. Κι αυτός ήταν κι ο λόγος που αποστασιοποιήθηκα. Άφησα περιθώρια ανοχής, όμως φτάσαμε στην death line. Η τελευταία ενέργεια ήταν το κερασάκι της τούρτας, ήταν κερασάρα. Δήλωσα ότι  δεν θα ξανακατεβώ με την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα κι ότι οποιαδήποτε πρόταση μου γίνει θα τη συζητήσω. Έχω κάνει μερικές συζητήσεις, όμως δεν έχω κάτι να ανακοινώσω».

Πηγή:kokkinokavalas.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον νέο Ουκρανό πρέσβη
Επόμενο άρθροΜυστική συνάντηση Τσίπρα με τους 53! – Βάλτε πλάτη! Θέλω εκλογές το Φθινόπωρο!