Στον πίνακα που παραθέτει ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιαδης, μπορείτε να ενημερωθείτε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ και των Υπηρεσιών του Δήμου μας , για την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του δικτύου Φωτισμού οδών και πλατειών (ΦΟΠ), παρόλο που έχουν γινει αρκετές επεκτάσεις στο δίκτυο . Η μείωση θα μπορούσε να επιτευχθεί μετά από την απόλυτη καταγραφή των φωτιστικών σωμάτων , με τους εξής δυο τρόπους :

  1. Την δημοπράτηση έργου σύμφωνα με το οποίο θα γίνονταν η αντικατάσταση των ενεργοβόρων λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά νέας τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης ή
  2. Την σταδιακή προμήθεια των φωτιστικών από τον δήμο και την αντικατάσταση τους από τις Υπηρεσίες του δήμου.
    Στην 1η περίπτωση σύμφωνα με την πεπατημένη , εφαρμοσμένη τακτική σε άλλους δήμους και τις προτάσεις των εν δυνάμει προμηθευτών-αναδόχων ,οι οποίοι θα «χρηματοδοτούσαν» το έργο ,ο Δήμος θα ήταν υποχρεωμένος να υποθηκεύσει το όφελος της κατανάλωσης του ρεύματος για περίπου 20 χρόνια με την μορφή εργολαβικού οφέλους που σημαίνει ότι στο ταμείο του δήμου δεν θα βλέπαμε καμία απολύτως διαφορά.
    Φυσικά επιλέξαμε τον δεύτερο τρόπο με τον οποίον προμηθευτήκαμε με δικές μας δαπάνες, μετά από ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης ,τα οποία έχουμε σε συνεργασία με την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του δήμου μας τοποθετήσει σε ποσοστό περίπου 80%.
    Στόχος και δέσμευση μας είναι δεδομένου ότι έχουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα και με την ελπίδα ότι θα επέλθει η κανονικότητα σε σχέση με την ενεργειακή κρίση, να προχωρήσουμε στην περεταίρω μείωση των δημοτικών τελών .
Προηγούμενο άρθροΚόνι Μεταξά – Μάριος Καπότσης: Όλα όσα έγιναν στον γάμο τους – Οι μαντινάδες, οι όρκοι αγάπης και το ξέφρενο πάρτι με Πανταζή – Φουρέιρα
Επόμενο άρθροΠόρτο Βαθύ: Η «μαρμάρινη» παραλία της Θάσου