Κτηνοτρόφοι, αγρότες, επαγγελματίες και τοπική αυτοδιοίκηση ενώνουν για άλλη μια χρόνια τις δυνάμεις τους στις Φερες για την μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς.
Ο μόσχος μπήκε στην σούβλα χθες το απόγευμα της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου και θα ψήνεται για 24 ώρες, όπου σήμερα μετά τις 19:00 το απόγευμα θα είναι έτοιμη για να την απολαύσουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι των Φερών, με άφθονο κρασί και πολλά άλλα Φεριώτικα εδέσματα, στην Άνω Πλατεία Φερών, σε ένα ξέφρενο γλέντι με τη βοήθεια του Λαογραφικού Μορφωτικού Συλλόγου Φερών “Ορφέας”.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου.
Παράλληλα χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ βόειου κρέατος με μοναδικές συνταγές και τρόπους μαγειρέματος από τους δικούς μας ντόπιους σεφ.!!
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι οι επισκέπτες να απολαύσουν τη νοστιμιά του περίφημου μοσχαρίσιου κρέατος του Δέλτα του Έβρου από βοοειδή που εκτρέφονται οικολογικά στις εύφορες κοιλάδες της περιοχής των Φερών.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που αναδεικνύουν με τις εκδηλώσεις τους αυτές τον πρωτογενή μας τομέα.