Συνεχίζονται για έβδομη μέρα οι βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Τη νύχτα της Δευτέρας το κέντρο του Μανχάταν μετατράπηκε σε θέατρο λεηλασιών, γεγονός που ώθησε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να ανακοινώσει την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, για περισσότερες ώρες, σήμερα.

Τραμπ: Οπλισμένοι στρατιώτες στους δρόμους για τον έλεγχο της κατάστασης

Ενώ η Νέα Υόρκη βρέθηκε αντιμέτωπη με τις νέες λεηλασίες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε στην Ουάσινγκτον την ανάπτυξη «χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών» και αστυνομικών στην πρωτεύουσα, για να δοθεί τέλος στις «ταραχές» και στις «λεηλασίες».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ, στον Λευκό Οίκο γινόταν χρήση δακρυγόνων εναντίον «ειρηνικών διαδηλωτών» για να φωτογραφηθεί μπροστά σε μια εκκλησία και να προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στον ίδιο.

Ο Τραμπ, που αυτοανακηρύχθηκε «πρόεδρος του νόμου και της τάξης», τόνισε χθες πως λαμβάνει μέτρα για να «τερματιστεί η βία και να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην Αμερική», καθώς τα επεισόδια συνεχίζονταν.

«Αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να προασπίσουν τις ζωές και τις ιδιοκτησίες των κατοίκων τους, τότε θα αναπτύξω τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι’ αυτές», απείλησε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Προηγούμενο άρθροΘάσος | Ανέβηκε η στάθμη του νερού στην ιρλανδική διάβαση των Μαριών – Κίνδυνος παράσυρσης οχημάτων
Επόμενο άρθροΠώς ο Μητσοτάκης χειρίστηκε μια κρίση για την Υγεία χωρίς… προϋπηρεσία;- Όλο το παρασκήνιο για τις «γνώσεις» του πρωθυπουργού