Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην κοινή ανακοίνωσή του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , Όλγας Γεροβασίλη, και του αρμόδιου τομεάρχη, Χρήστου Σπίρτζη, όπου ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη , Τάκη Θεοδωρικάκο για την τοποθέτηση στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής αξιωματικού, που κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για προφανή ψέματα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και για μια θλιβερή τοξική στρατηγική επίθεσης και συκοφαντίας ενάντια στην πολιτική και στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά ακολουθεί μια θλιβερή τοξική στρατηγική επίθεσης και συκοφαντίας και στην πολιτική και στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με προφανή ψέματα και συνειδητές παραλείψεις αντιστρέφει τις δικές του ευθύνες για την υπόθεση. Έχει ήδη παραθέσει τα δεδομένα με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι έωλοι. Και συγκεκριμένα:

Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ, που τότε υπαγόταν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ουδέποτε ενημέρωσε -ως όφειλε- το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την υπό διερεύνηση υπόθεση και την ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών.

Η τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -από το 2016 μέχρι το 2019- έχει βαρύτατη ευθύνη γιατί ουδέποτε ενημέρωσε την ΕΛΑΣ γύρω από την υπόθεση, ενώ γνώριζε τα όποια στοιχεία υπήρχαν. Εξ αυτού του λόγου συγκεκριμένοι αξιωματικοί διατηρήθηκαν στις θέσεις τους και συνέχισαν να ασκούν κανονικά τα υπηρεσιακά καθήκοντά τους.

Και σήμερα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, φτάνει στο σημείο, με παροιμιώδη πολιτική επιπολαιότητα και καιροσκοπισμό, να τοποθετείται με καθεστωτική αντίληψη ενάντια στη διάκριση των εξουσιών και να αναφέρεται σε μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία η οποία μάλιστα σε ελάχιστες μέρες φτάνει στο τέλος της.

Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν να γράψουν ενόψει των ερχόμενων εκλογών και της επερχόμενης εκλογικής τους ήττας.»

Προηγούμενο άρθροQatar Gate: Η πρώτη κατάθεση της Εύας Καϊλή – «Δεν μπορώ να εξηγήσω τα χρήματα στο σπίτι μου, αλλά το έκανε ο άντρας μου»
Επόμενο άρθροΝέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Νέστου ο Κώστας Χιώτης