Υποτονική είναι η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Καβάλα. Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος σημείωσε ότι επηρέασε σε αυτό και ο καλός καιρός.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «τα πράγματα είναι αρκετά υποτονικά λόγω του καλό καιρού για την εποχή αυτή και λόγω του ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν προμηθευτεί ήδη πετρέλαιο θέρμανσης. Με ήπιο τον καιρό, αρκετά ντεπόζιτα και δεξαμενές έχουν επαρκή ποσότητα αυτήν τη στιγμή.

Μετά την αύξηση της τιμής λόγω της μείωσης της επιδότησης του κράτους προς την αντλία κατά 10 λεπτά το λίτρο και λόγω των διεθνών τιμών, τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν βλέπουμε αισιόδοξα μηνύματα. Βλέπουμε αυξήσεις καθημερινά και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης και τα καύσιμα του πρατηρίου γενικά. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει ξεπεράσει τα 1.30 ευρώ το λίτρο και απ’ ό,τι φαίνεται,, δυστυχώς, θα ανέβει περισσότερο τις επόμενες μέρες».

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ

Τόνισε για άλλη μία φορά ότι «το προϊόν είναι καθαρά χρηματιστηριακό, διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές, επηρεάζεται πάρα πολύ από την ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, υπάρχει το διυλισμένο προϊόν. Είναι πάρα πολλά αυτά που επηρεάζουν το πετρέλαιο, είμαστε πάρα πολύ μακριά από τις εξελίξεις ώστε να ρυθμίσουμε τις τιμές εμείς σαν πρωτογενής τομέας, οπότε υπάρχει αυτή η ακρίβεια».

Προηγούμενο άρθροΣτην Καβάλα ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου
Επόμενο άρθροΥπολειτούργησε η αγορά της Καβάλας την περασμένη Κυριακή, άνοιξε μόνο το 20% των καταστημάτων