Ανακοινώθηκε η 8η διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHENAIOOC), που το 2023 θα διεξαχθεί στην Καβάλα 4 έως 6 Μαΐου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η περιοχή αυτή επιλέχθηκε λόγω της συνειδητής εισόδου της στην ελαιοκαλλιέργεια, διαθέτοντας πλέον τον πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο ελαιώνα της χώρας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας athenaoliveoil.gr. Μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου θα ισχύει προνομιακή τιμή συμμετοχής («earlybird»), που κάνει τις ούτως ή άλλως ανταγωνιστικές τιμές του ΑΤΗΕΝΑ ακόμα πιο ελκυστικές.

Η διεθνής κριτική επιτροπή του ATHENAIOOC απαρτίζεται από έμπειρους γευσιγνώστες-δοκιμαστές διεθνούς εμβέλειας και κύρους, γνώστες της παγκόσμιας αγοράς. Φέτος έχουν προσκληθεί κριτές από Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Τυνησία, Χιλή και, φυσικά, Ελλάδα, δηλαδή από όλες τις ηπείρους της γης. Εκτός αυτού, ο ATHENAIOOC, σεβόμενος τα προς αξιολόγηση δείγματα και τους παραγωγούς τους, παραμένει ο διαγωνισμός με το μεγαλύτερο αριθμό κριτών ανά ελαιόλαδο, η δε αξιολόγηση γίνεται σε άψογες συνθήκες και αποκλειστικά πρωινές ώρες.

Προηγούμενο άρθροΤην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΥποτονική η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Καβάλα λόγω του καιρού