Σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου» (ΦΑΣΗ B’)», συνολικής δαπάνης 172.608,00 € με ΦΠΑ.
Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 6 μήνες και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το έργο ενοποιεί την υδροδότηση της δεξαμενής στη θέση Αγ. Γεώργιος από τη πηγή Λούστ και αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη θέση του μειωτή V3 στον κόμβο Ν95 έως την πηγή Λούστ, καθώς το υλικό κατασκευής του υφιστάμενου αγωγού είναι αμίαντος και εμφανίζει συχνές βλάβες κατά τη λειτουργία του.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Το παρόν έργο αποτελεί την Β΄ φάση του ευρύτερου έργου που αφορά την ύδρευση του οικισμού Αγίου Γεωργίου και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Η χρηματοδότηση του συνόλου του έργου προέρχεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Συνεχίσουμε να διεκδικούμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για τη Θάσο και τους κατοίκους της».

Προηγούμενο άρθρο5 Μαΐου η Λευκή Νύχτα στην Καβάλα- Αναλυτικά το πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: «Θα δώσουμε τη μάχη να παραμείνει η Καλαμίτσα στους Καβαλιώτες!»