Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα, Θόδωρου Παπαδόπουλου, και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, Στέλλα Κωνσταντινίδου, υπέγραψαν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 τη σύμβαση του έργου “Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτική οδοποιία του Δήμου Καβάλας”.

Το έργο της εύκολης και ασφαλούς προσβασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις των αγροτικών περιοχών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, περιλαμβάνει τις ακόλουθες περιπτώσεις:
1️⃣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΥΓΟΥ
Στο αγρόκτημα του Ζυγού και μετά την κύρωση του Αναδασμού, υπάρχει ένα βασικό αγροτικό οδικό δίκτυο που συνδέει την παλιά Εθνική οδό Καβάλας – Δράμας (παλιός Δημόσιος) με τον οικισμό του Ζυγού. Το μήκος του δρόμου αυτού είναι περίπου 3.960 μέτρα και εξυπηρετεί πολύ μεγάλο μέρος των αγροτών του προαναφερόμενου αγροκτήματος. Επίσης, υφίσταται κι ένας αγροτικός δρόμος που συνδέει την ανωτέρω αγροτική οδό, με την επαρχιακή οδό Αμυγδαλεώνα – Βουνοχωρίου. Ο δρόμος αυτός έχει μήκος 2.435 μέτρα και η βελτίωση βατότητάς του θα επιταχύνει σημαντικά τον χρόνο προσέγγισης των αγροτών στα παρακείμενα αγροτεμάχια.
2️⃣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
Στο αγρόκτημα Κρυονερίου μετά την κύρωση του Αναδασμού, υφίσταται ένας βασικός αγροτικός δρόμος που συνδέει την παλιά εθνική οδό Καβάλας – Δράμας (παλιός Δημόσιος) με τον οικισμό. Δια της παρούσης προτείνεται η βελτίωση της οδού μέχρι την συμβολή της με την αντίστοιχη αγροτική οδό του Ζυγού και καταλήγει πλησίον του οικισμού του Ζυγού.
Το μήκος του δρόμου αυτού είναι περίπου 3.680 μέτρα και εξυπηρετεί πολύ μεγάλο μέρος των αγροτών του προαναφερόμενου αγροκτήματος.
3️⃣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
Στο αγρόκτημα Φιλίππων υπάρχει αγροτική οδός που συνδέει τους οικισμούς Φιλίππων και Κρηνίδων. Αυτή η οδός υφίσταται για δεκαετίες και εξυπηρετεί πολύ μεγάλο τμήμα των αγροτεμαχίων των Φιλίππων αλλά και τεμάχια εποικισμού Κρηνίδων. Το μήκος του δρόμου αυτού είναι περίπου 1.040 περίπου μέτρα και εξυπηρετεί πολύ μεγάλο μέρος των αγροτών του προαναφερόμενου αγροκτήματος.
4️⃣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
Στο αγρόκτημα Κρηνίδων υπάρχει αγροτική οδός που συνδέει την εθνική οδό με την περιοχή “Ντικιλί Τας”. Αυτή εξυπηρετεί πολλά τεμάχια του αγροκτήματος που λόγω τοπικών ιδιαιτεροτήτων (καταλήψεις από φυτεύσεις μονοετών καλλιεργειών αλλά και λόγω διάβρωσης από ποτίσματα και έντονες βροχές) αδυνατούν πολλοί αγρότες να κινηθούν στην περιοχή.
Το μήκος του δρόμου αυτού είναι περίπου 1.150 μέτρα και εξυπηρετεί πολύ μεγάλο μέρος των αγροτών του προαναφερόμενου αγροκτήματος.
5️⃣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Στην κοινότητα της Νέας Καρβάλης, που είναι ένας οικισμός με πολύ έντονη αγροτική δραστηριότητα, μετά την κατασκευή ενός μεγάλου τμήματος από την αξιοποίηση του προηγούμενου προγράμματος, προτείνεται η κατασκευή ενός μικρού αλλά πολύ σημαντικού συνδετήριου αγροτικού δρόμου που ολοκληρώνει την βελτίωση της πρόσβασης σε μεγάλο τμήμα του αγροκτήματος. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 570 μέτρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θ. ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Το έργο της αγροτικής οδοποιίας αφορά τις κοινότητες Ζυγού, Κρυονερίου, Φιλίππων, Κρηνίδων και Νέας Καρβάλης και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν την επόμενη περίοδο σε Αμυγδαλεώνα, Λυδία και Δάτο”.

Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: “Με τη σημερινή σύμβαση και το νέο έργο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, ολοκληρώνουμε μια μεγάλη παρέμβαση στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας. Μικρότερες παρεμβάσεις θα γίνονται και με δικούς πόρους και μηχανήματα στα τενάγη Φιλίππων. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι περιμένουνε και την έγκριση ενός σημαντικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση αρδευτικών υποδομών”.

Προϋπολογισμός: 854.126,94€

Χρόνος περαίωσης: 270 μέρες

Προηγούμενο άρθροΔράμα: «Όλα είναι ψέματα» λέει ο 36χρονος που προφυλακίστηκε για τον βιασμό του γιου της συντρόφου του – Τι κατέθεσε ο 16χρονος
Επόμενο άρθροΤουρκία: Εκλογές στις 14 Μαΐου βλέπουν τα ΜΜΕ