Δια ζώσης συνεδρίασε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, αλλά και διαδικτυακά. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος επεσήμανε πως ήταν απαίτηση της αντιπολίτευσης και έγινε δεκτή.

Όπως ανέφερε αρχικά «Λοιπόν υπήρξε μια πρωτοβουλία και κυρίως από την αντιπολίτευση για να εξετάσει το προεδρείο τη δυνατότητα επιστροφής στις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Υπήρχε και τελικά αποφασίσθηκε πρόταση αφού δώσαμε την συγκατάθεση ή μη για τη δια ζώσης συνεδρίαση, ένας υβριδικός τρόπος διεξαγωγής αυτών των συνεδριάσεων καθώς κάποιοι θα συμμετέχουν από κοντά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο – 10 με 12 μέλη – ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν διαδικτυακά καθώς υπάρχει ο κίνδυνος του συγχρωτισμού και της μετάδοσης ασθένειας».

Μάλιστα επεσήμανε ότι από την αρχή ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί το Σώμα σε μια τέτοια συνεδρίαση που θα ήταν διαδικτυακή. “Αλλά μετά από τόσο διάστημα αυτό που φάνηκε ήταν ότι όλα πήγαν καλά. Έχουμε συνηθίσει και έχουμε βρει τα πατήματα μας, προκειμένου να γίνει μια καλή συνεδρίαση διαδικτυακά. Σίγουρα οι δια ζώσης συνεδριάσεις είναι πιο αποτελεσματικές. Ίσως υπάρχει και καλύτερη συνεννόηση και γίνεται πιο ομαλά η κάθε συνεδρίαση αλλά από την στιγμή που υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα και δεν υπάρχει και πλήρης και καθολική κάλυψη με το εμβόλιο, νομίζω ότι θα είναι στη δικαιοδοσία του κάθε μέλους ενός δημοτικού συμβουλίου, να αποφασίσει και να κάνει τις συνεδριάσεις είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά».

ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Αυτές είναι οι υβριδικές συνεδριάσεις και είναι καλές μια και κάποιοι θα θέλουν να πάνε στις δια ζώσης συνεδριάσεις και θα το δηλώνουν από πριν και κάποιοι άλλοι απλά θα θέλουν να μείνουν στο διαδίκτυο. Και εγώ με αυτή την σκέψη προχωρώ. Θα δω και αναλόγως αν έχω συνεδριάσεις με θέματα που με ενδιαφέρουν πιο πολύ θα πάω στις δια ζώσης συνεδριάσεις ενώ στις υπόλοιπες απλά θα είμαι διαδικτυακά.

Κάπως έτσι θα προχωρήσουμε από την στιγμή που έχουμε ένα τόσο έντονο κοινωνικό και υγειονομικό πρόβλημα. Οι μέχρι τώρα συνεδριάσεις άλλωστε δεν είχαν τίποτε να υστερηθούν. Η αντιπολιτευτική μας πολιτική μπορούσε να γίνει κανονικά και οι θέσεις μας ήταν γνωστές αφού μπορούσαμε να τις υποστηρίξουμε ενώ πάμε να εδραιώσουμε και κάποιες αποφάσεις και ακόμη να συγκρουστούμε με κάποιες ή να συμφωνήσουμε με κάποιες άλλες, ώστε κάποιες αποφάσεις που δεν μας βρήκαν σύμφωνους να μείνουν πίσω. Νομίζω ότι αυτό το υβριδικό σύστημα θα συνεχίσει και θα είναι ελπίζω πιο καλό».

Προηγούμενο άρθροΑγιασμός για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Έβρου και φωταγώγηση του κτιρίου
Επόμενο άρθροΆλλα 100 μέτρα θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΚ τη γεώτρηση στα ορεινά του οικισμού των Φιλίππων