Επέστρεψε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου από την Κερασούντα της Τουρκίας η τέταρτη αποστολή Erasmus+, του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, αποτελούμενη από τέσσερις μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς.

Η ελληνική αποστολή καθώς και οι εταίροι των υπόλοιπων χωρών (Πολωνίας, Πορτογαλίας και Κροατίας) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο: «click safe surf smart, be aware of what you share» έτυχαν ένθερμου καλωσορίσματος από τους Τούρκους οικοδεσπότες στο χώρο του σχολείου με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τους μαθητές του σχολείου και απόλαυσαν μια ζεστή φιλοξενία.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στην Κερασούντα οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγαλύτερη συνάφεια με την κοινωνιολογία και την ψυχολογία, παρά με την τεχνολογία».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους μαθητές των υπόλοιπων χωρών, να εξασκήσουν τα αγγλικά τους, να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια καθώς και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες ανοίγοντας τους ορίζοντές τους μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία και κυρίως… μακριά από το διαδίκτυο.Το ταξίδι ήταν γεμάτο χρώματα, αρώματα και εικόνες πρωτόγνωρες!

Ξεναγήσεις σε μουσεία και άλλα ιστορικά κτήρια, επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, πεζοπορία στο κάστρο της Κερασούντας, βαρκάδα στο νησί της Κερασούντας, επίσκεψη στους καταρράκτες «Kuzalan», στο «Mavi Col» και στο «Goksu».Η μετακίνηση αυτή ήταν ιδιαίτερη για την ελληνική αποστολή καθώς η ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τόπους μνήμης υψίστης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας. Το προσκύνημα στη Μονή της Παναγίας Σουμελά υπήρξε μια συγκλονιστική εμπειρία. Η ομάδα συνειδητοποίησε πως «οι Αλησμόνητες Πατρίδες» είναι βαθιά ριζωμένες στις ψυχές των Ελλήνων.Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα και γύρισαν γεμάτοι με εικόνες κι αναμνήσεις που θα κουβαλούν για την υπόλοιπη ζωή τους.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων του 24ουΔ.Σ Καβάλας

Προηγούμενο άρθροΔράση ενημέρωσης απο τον Δήμο Θάσου για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Είναι τόσο δύσκολο η διοίκηση του Δήμου να βάλει ένα κάγκελο, ένα παγκάκι και μία στάση στο Παληό;