Σταδιακά επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία της Θάσου. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι προς το παρόν η κίνηση είναι υποτονική και αναμένουν να αυξηθεί από τις 15 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κατάσταση στο νησί είναι προς το παρόν ήσυχη. Λίγα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, λίγες είναι οι κρατήσεις που έχουμε, λίγα τα κατειλημμένα δωμάτια. Το έχουμε ξαναπεί ότι μετά της Πεντηκοστής περιμένουμε να ζεσταθεί κάπως το καλοκαίρι. Μέχρι τότε θα είναι «δροσερό» για τον τουρισμό. Δεν θα έχουμε σπουδαία κίνηση. Πολλές πτήσεις ξεκινούν από αρχές Ιουλίου για τις μεγάλες αγορές μας. Ακόμη περιμένουμε τις απαντήσεις των Βρετανών. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί περιορισμοί στο να επιστρέψουν κάποιοι στην πατρίδα τους όπως είναι τα τεστ PCR ή κάποια καραντίνα, οπότε ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει τις βασικές δυσκολίες για να μπορέσουμε να έχουμε πολύ τουρισμό.

Μία από αυτές τις δυσκολίες ήταν οι συνοριακές διελεύσεις. Ευτυχώς καταφέραμε να ανοίξουμε τη Νυμφαία με τη βοήθεια και των βουλευτών της Περιφέρειάς μας, διότι αν δεν επενέβαιναν δεν θα είχαμε αίσιο αποτέλεσμα. Εμείς το παλεύαμε εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν μπορούσαμε να έχουμε τα αποτελέσματα που είχαν αυτοί σε λίγα 24ωρα. Είμαστε, λοιπόν, σε αναμονή».

ΠΛΗΓΜΑ

Πρόσθεσε ότι «ακόμη και με πληρότητες του 50% σε σχέση με το 2019, τα ξενοδοχεία δεν είναι βιώσιμα. Το έχουμε τονίσει, το λέμε μεταξύ μας, το έχουμε βγάλει και παρά έξω. Αυτή θα είναι μία χρονιά βιωσιμότητας. Πρέπει, δηλαδή, να επιβιώσουμε και φέτος για να μπορέσουμε από την επόμενη χρονιά να γίνουμε περισσότερο κερδοφόροι. Για μας το 2020 και το 2021 αποτελούν μεγάλο πλήγμα βιωσιμότητας, καθώς δεν βγάζουμε τα έξοδά μας, πόσο μάλλον να κάνουμε επενδύσεις για να κρατήσουμε φρέσκο και επίκαιρο το προϊόν μας. Θα είναι δύο χρονιές που θα μας πάνε τουλάχιστον μία πενταετία πίσω σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα της φιλοξενίας».

Προηγούμενο άρθροΑπαραίτητες οι προσλήψεις ναυαγοσωστών για τις παραλίες της Καβάλας, σύμφωνα με τον Σωτήρη Παπαδόπουλο
Επόμενο άρθρο“Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά… μνήμης ηχώ”: Ένα μουσικό οδοιπορικό ειδικά αφιερωμένο στην ελληνική επανάσταση του 1821