Σημαντικό πρόβλημα προέκυψε με τους ναυαγοσώστες για τις παραλίες του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης δήλωσε πως αν συνδράμει η ΕΤΑΔ στο θέμα της Καλαμίτσας θα προχωρήσουν σε προσλήψεις. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε πως η ασφάλεια των λουόμενων είναι το κυρίαρχο όλων.

Ο κ. Παπαδόπουλος αρχικά ανέφερε ότι “Άκουσα και εγώ τις δηλώσεις του Δημάρχου ο οποίος συσχέτισε την πρόσληψη των ναυαγοσωστών με αυτή την συμφωνία στην ΕΤΑΔ δηλαδή το αν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα η ΕΤΑΔ οπότε τότε θα πάρουμε και εμείς ως Δήμος Καβάλας ναυαγοσώστες.

Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση και δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την άποψη. Οι ναυαγοσώστες παρέχουν έναν ρόλο ασφάλειας στους λουόμενους, που οι λουόμενοι κατά κύριο λόγο είναι δημότες του Δήμου Καβάλας αλλά και τουρίστες που έρχονται για να απολαύσουν τα κάλλη της πόλης μας.

Άρα το να συσχετίζεις τις όποιες συμφωνίες έγιναν με τον Πρόεδρο του ΕΤΑΔ νομίζω ότι αυτή η αλλολοεξάρτηση δεν κάνει καλό. Και θεωρώ για εμένα πρώτιστο μέλημα ενός Δήμου που δεν πρέπει να ξεχνάμε τον έντονο κοινωνικό του χαρακτήρα μια και ο Δήμος Καβάλας δεν είναι επιχείρηση να έχουμε συν και πλην και να υπολογίζουμε αν θα πρέπει να ξοδέψουμε χρήματα για την ασφάλεια των δημοτών επομένως πρώτιστο μέλημα πρέπει να είναι η ασφάλεια, η υγεία και η υγιεινή των πολιτών μας και θεωρώ ότι η πρόσληψη των ναυαγοσωστών είναι εκ των ων ουκ άνευ. Θα πρέπει ότι και να γίνει, είτε δικαιούμαστε είτε όχι, με ποιο τρόπο ή με ποιο κόστος να το αφήσουμε έξω από την φιλοσοφία μας και δη από την φιλοσοφία ενός Δημάρχου. Εμείς θα πρέπει να παρέχουμε ασφάλεια στους δημότες. Ο Δήμος Καβάλας για αυτό υπάρχει και κινείται. Αν κάνει μάλιστα μια καλύτερη ταξινόμηση και διαχείριση που για εμένα εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα της σημερινής διοίκησης, δηλαδή της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Καβάλας θα αξιοποιήσει σωστά και το θέμα των ναυαγοσωστών.

Το λέγαμε και το λέμε ότι το ίδιο λάθος είχε κάνει και με το θέμα των καθαριστριών που αφορούσε την ασφάλεια των μαθητών και το ίδιο έκανε και με το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο ίδιος σημείωσε ότι το πρώτο που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ασφάλεια σε όλες τις κοινωνικές δομές που εμπλέκεται ο Δήμος Καβάλας. “Το να λέμε ότι θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και να απειλούμε με έμμεσο τρόπο την κυβέρνηση και την ΕΤΑΔ για να πάρουμε ναυαγοσώστες …. Ούτε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ έρχεται ούτε τα μέλη του Δ.Σ. έρχονται και κολυμπούν εδώ. Αν πάθει κάποιος κάτι, δημιουργηθεί ένα πρόβλημα σε έναν λουόμενο τι θα βγει και θα πει ο Δήμαρχος; Γι αυτό θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής δήλωση την οποία με την πίεση τη δική μας ακόμη και μέσα από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά μέσα θα καταλάβει το λάθος και θα επανέλθει στην πολιτική που πρέπει να έχει ένας Δήμος.

Πέρσι πήρε ναυαγοσώστες στα μέσα της θερινής περιόδου. Είχε περάσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα και μετά ξεκίνησαν όταν οι όμοροι Δήμοι και οι Δήμαρχοι είχαν προσλάβει πολύ νωρίτερα τον κόσμο που έπρεπε αφού είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα όλες τις διαδικασίες. Βλέπουμε λοιπόν ότι ακριβώς το ίδιο γίνεται και πάλι και μάλιστα με απειλητικό τόνο προς την ΕΤΑΔ.

Ας οργανωθεί καλύτερα ο Δήμος Καβάλας, ας διαχειρισθεί καλύτερα τα οικονομικά του γιατί το μεγάλο πρόβλημα είναι εκεί και όχι το αν θα προσλάβει ή όχι αυτά τα άτομα που πρέπει να προσλάβει” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΟι Γιατροί του Κόσμου στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
Επόμενο άρθρο«Το 2020 και το 2021 αποτελούν μεγάλο πλήγμα για μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης