Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, μαζί με όλους τους Μηχανικούς του Τμήματος, εκφράζουν την οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό των συνανθρώπων μας στο τραγικό Σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Το τραγικό ανθρώπινο λάθος, που δεν απετράπη από τα Συστήματα Ασφαλείας η ανυπαρξία των οποίων οφείλεται στις παραλείψεις όλων όσοι είχαν την ευθύνη διαχρονικά να τα εγκαταστήσουν, οδήγησε σε μια «προδιαγεγραμμένη» τραγωδία σε ένα από τα ασφαλέστερα και πιο φιλικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο σύγχρονο κόσμο.
Για εμάς τους Μηχανικούς η ασφάλεια των Συνανθρώπων μας, που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και κάθε άλλο Τεχνικό Έργο που έχει να κάνει με την καθημερινότητά τους, και σχετίζεται με την Τέχνη και την Επιστήμη μας, αποτελεί πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα πέρα από κάθε κόστος και συμβιβασμό.
Με την Κοινωνία σύμμαχο θα απαιτήσουμε, συμβάλλοντας και με την επιστημονική μας ιδιότητα, την πλήρη απόδοση των ευθυνών εκεί, όπου θα αποδειχθούν, και την άμεση ολοκλήρωση και αποκατάσταση των Συστημάτων Ασφαλείας έτσι ώστε να μην υπάρξει παρόμοιος θρήνος, ούτε ενός παιδιού, στον τόπο αυτό!

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για την Γυναίκα- Παρουσίαση του βιβλίου της Λέλας Γράσου
Επόμενο άρθροΞεκινάει σύντομα η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περάμου προϋπολογισμού 1.195.000 €