Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 6 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, εκδήλωση των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, “ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ”, με παρουσίαση του βιβλίου της κ. Λέλας Γράσου “ΥΠΟΣΧΕΣΗ”.
Τηρώντας ενός λεπτού σιγή για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στην έναρξη, προχώρησε η εκδήλωση με χαιρετισμούς από γυναίκες εκπροσώπους φορέων της πόλης μας.
Η κ. Θεοδώρα Γλυκοπούλου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, αναφέρθηκε στους αγώνες των γυναικών και πώς καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η κ. Σταυρούλα Γκουλούση, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, αφού ανέπτυξε τις δράσεις του Συλλόγου, τόνισε την ανάγκη στήριξης των εθελοντών με δωρεές και πόσο βοηθητική είναι η διάθεση των εσόδων από την πώληση του βιβλίου της κ. Λέλας Γράσου, για τους σκοπούς του συλλόγου τους.
Ακολούθησε η κ. Σοφία Τσίγκου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας, η οποία με αφορμή την ιστορία που διαδραματίζεται στο βιβλίο, μίλησε για τον ρόλο και την αξία της Μικρασιάτισσας Γυναίκας.
Η κ. Δέσποινα Πετειναράκη, από τις μακροβιότερες γυναίκες-μέλη των ΚΑΠΗ και πρώτη γυναίκα Δημ. Σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας, μίλησε επίσης για τη γυναίκα και έδωσε κάποια στοιχεία από την υπόθεση του βιβλίου της κ. Γράσου.
Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, δημοσιογράφος και ιστορικός ερευνητής, με προβολή εικόνων από την Καβάλα του χθες, ενώ η κ. Λέλα Γράσου, απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Παπακοσμά, έκανε γνωστό σε όλους, τους λόγους που την οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου.
Στο τέλος η κ. Γράσου, η οποία ασχολείται και με τη ζωγραφική τα τελευταία χρόνια, δώρισε στο ΚΑΠΗ της συνοικίας της (Αγ. Αθανασίου), έναν πίνακα ζωγραφικής που τον έκανε με πολύ μεράκι και απεικονίζει το συγκεκριμένο ΚΑΠΗ.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία συνοδεία οργάνων των ΚΑΠΗ, με παραδοσιακά τραγούδια, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Αθηνά Παυλίδου που έχει τη διεύθυνση των ΚΑΠΗ.

Προηγούμενο άρθροΟ Χρήστος Καϊντατζόπουλος υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Ν.Καβάλας
Επόμενο άρθροΤο ΤΕΕ-ΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη