Έλλειψη καθαριστριών υπάρχει στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα κ. Θανάση Μητρόπουλο οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης από τις 11 Οκτωβρίου.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «έχουμε αιτηθεί εδώ και πολύ καιρό να προσλάβουμε καθαρίστριες με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, ωστόσο όλες οι διεργασίες έχουν καθυστερήσει και η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2021 –το αίτημα έγινε το 2020. Η διαδικασία κινείται αυτήν τη στιγμή σχετικά γρήγορα και θεωρούμε ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί τις επόμενες μέρες.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι κατά τη γνώμη μου διογκώνεται το ζήτημα κυρίως από αυτούς που λένε ότι θέλουν τα μαθήματα δια ζώσης αλλά από την άλλη θέτουν μια σειρά από δεκάδες προϋποθέσεις. Στην πραγματικότητα εμφανίζεται να υπάρχει μία τάση να θέλουν να τα κάνουν εξ αποστάσεως. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή δεν θα έχουμε πρόβλημα. Οι φοιτητές ξεκινάνε τις διά ζώσης διδασκαλίες από τις 11 του μήνα κι από εκεί και μετά θα δούμε αν θα χρειαστούμε λίγες μέρες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που είναι περισσότερο της ελληνικής γραφειοκρατίας. Δεν έχει καμία σχέση με το ΔΙΠΑΕ».

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Πρόσθεσε ότι «θα το λύσουμε αυτό με τις καθαρίστριες τις επόμενες μέρες. Ο ξεσηκωμός κατά τη γνώμη μου γίνεται προκειμένου να ενταχθεί ένα υβριδικό σύστημα και εν συνεχεία ένα εξ αποστάσεως σύστημα και εν συνεχεία να διώξουμε τους φοιτητές από την πόλη. Το θέμα είναι ότι έχουν έρθει ήδη οι φοιτητές. Παρακολούθησα τη διαδικτυακή υποδοχή στους φοιτητές του Τμήματος Χημείας, έχει εμβολιαστεί το 85% και έχει εγκατασταθεί το 73% στην Καβάλα. Νομίζω ότι είναι υπερβολή να μην προχωρήσουμε σε μία τουλάχιστον διά ζώσης επικοινωνία με τους φοιτητές. Το 70% αυτών των φοιτητών προέρχεται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη νότια Ελλάδα. Έχουν έρθει τα παιδιά, θέλουν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούν κι άλλα Ιδρύματα. Βλέπω ότι οι Πρυτάνεις δεν έκαναν καλή συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας όταν συναντήθηκαν. Αφενός έλεγαν μονότονα ότι θέλουν δια ζώσης, αφετέρου έβαζαν συνέχεια προϋποθέσεις. Δεν είχαν ξεκάθαρη στάση απέναντι στο υπουργείο. Αρχίζει να γίνεται ένα γαϊτανάκι γύρω από το ζήτημα που πιστεύω ότι δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για το ΔΙΠΑΕ το αίτημα για την καθαριότητα υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και το ΠΥΣ βγήκε το Σεπτέμβριο του 2021. Δεν ευθύνεται η διοίκηση του ΔΙΠΑΕ σ’ αυτό το θέμα. Αυτοί που διαμαρτύρονται δεν το κάνουν τόσο για την καθαριότητα, αλλά για τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα».

Προηγούμενο άρθροΜπαίνει τρίτος εργολάβος στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου
Επόμενο άρθροΈρευνα για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση στους Δήμους της Ελλάδας