Το προσφυγικό και ειδικότερα η εγκατάσταση των προσφύγων στο καταυλισμό της Άσπρης Άμμου μονοπώλησε τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Η δήμαρχος ενημερώνοντας το σώμα αναφέρθηκε σε μία ενεργειών ώστε τα βάρη φιλοξενίας να αρθούν από το σύνολο της επικράτειας και όχι μόνο από τη Β. Ελλάδα.

Αργότερα η δήμαρχος ενημέρωσε για την χωροταξική επιλογή του καταυλισμού υποστηρίζοντας πως ήταν η καλύτερη επιλογή. Για το αν έχουν έρθει τα χρήματα που υποσχέθηκε το κράτος για τα έξοδα των προσφύγων ρώτησε ο Βαγγέλης Παππάς ενώ ο Άρης Βέρρος εξέφρασε τη διαφωνία του για το χώρο φιλοξενίας που επελέγη. Τέλος ο κ. Ποτόλιας αναφέρθηκε στον πόλεμο που προκαλεί το ρεύμα μετανάστευσης. Πιο σκληροί στις εισηγήσεις τους ήταν οι κ. Κιοσσές και Τζατζάρης με τον πρώτο να λέει ξεκάθαρα πως φοβάται για την ασφάλεια του και των παιδιών του ενώ ο δεύτερος υποστήριξε πως η Βόρεια Ελλάδα Ισλαμοποιείται.

Την διεξαγωγή εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα το προσφυγικό ζήτησε κλιμάκιο της Ελλήνων Συνέλευσις που βρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της για την παρουσία των προσφύγων στη χώρα.

Προηγούμενο άρθροΜπόνους απο την Energean Oil & Gas στους εργαζόμενους της εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι της παραγωγής
Επόμενο άρθροΕκδήλωση παρουσίασης του έργου της επιτροπής γεωλόγων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αν.Μακ