Προς έκδοση Προεδρικού Διατάγματος οδεύει η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Αρχέλαο Γρανά μετά τις εθνικές εκλογές αναμένεται να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μετά την ιστορία των διάφορων υπηρεσιών, προέκυψε ότι χρειάζεται για τη μεταφορά δόμησης στο συγκεκριμένο ξέφωτο που βρίσκονται τα παλιά κτήρια, Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα πρέπει να εκδοθεί από το υπουργείο Βορείου Ελλάδας. Έχει επικοινωνήσει ο επενδυτής κ. Χαρακίδης με τις υπηρεσίες αυτές και αναμένουμε. Έχουμε πέσει και στις εκλογές και είναι συνεχώς προβλήματα τα οποία προκύπτουν και καθυστερούν την επένδυση. Πιστεύουμε ότι μετά τις εκλογές θα ενεργοποιηθεί όλο το σύστημα ώστε να προχωρήσει η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και μετά να ξέρει ο επενδυτής τι μπορεί να κάνει.

Είναι σίγουρα μια επιπλέον καθυστέρηση. Όταν πήρε το ακίνητο ο κ. Χαρακίδης και επικοινώνησε με τις υπηρεσίες, είπαν ότι μπορεί να χτίσει στο συγκεκριμένο οικόπεδο που ήταν 750 στρέμματα, 38 χιλιάδες τ.μ. Δεν χρειάζεται τόσο πού και αυτό που θα κάνει είναι κάπου στις 14,5 χιλιάδες τμ. Και τώρα λένε ότι χρειάζεται και Προεδρικό Διάταγμα, μετά από όλα αυτά που έχουν αλλάξει από το 2018 που προσπαθεί να βγάλει όλες τις αδειοδοτήσεις, και προέκυψε αυτή η ιστορία με το Διάταγμα που θα καθυστερήσει κι άλλο αυτήν τη διαδικασία».

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Χαρακίδης έκανε στο μεταξύ κι άλλες επενδύσεις, μία στη Δράμα, μία στο Κιλκίς και δεν μπορεί να περιμένει χρόνια για να κάνει μία κι εδώ στην Καβάλα. Έχω ένα παράπονο προσωπικά, κανένας δεν βοηθάει για να προχωρήσει αυτή η ιστορία. Κάποιοι σίγουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι θέλω να πω».

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις – Τι ισχύει για τους ετεροδημότες
Επόμενο άρθροΟμόφωνα πέρασε από το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας ο κανονισμός για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία