Συνεδρίασε προχθές διαδικτυακά το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, μια συνεδρίαση που διήρκησε 5,5 ώρες. Ο πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε πως κυριάρχησε το θέμα της Λαϊκής Αγοράς Κρηνίδων που παραμένει ως έχει.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η συνεδρίαση ήταν με τηλεδιάσκεψη αλλά υπήρξε παρανόηση από κάποιους συμβούλους και ήρθαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε αναγκαστήκαμε να κάνουμε μικτή συνεδρίαση κι όσοι ήμασταν εκεί φορούσαμε μάσκες, δεν είχαμε κλιματισμό και ανοίξαμε τα παράθυρα, κάτι πολύ δύσκολο με τη ζέστη που επικρατούσε.

Η συνεδρίαση κράτησε 5,5 ώρες και το μείζον θέμα ήταν ο χώρος της Λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων. Ακούσαμε τις απόψεις των εκπροσώπων διαφόρων συλλόγων και είδαμε ότι δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων. Συζητήθηκε πάρα πολύ το θέμα με διάφορα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά. Στο τέλος φτάσαμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε 5 προτάσεις. Τέθηκαν προς ψηφοφορία και δεν προκρίθηκε καμία, οπότε το παζάρι παραμείνει εκεί που βρίσκεται. Αυτό που είπε ο δήμαρχος στο τέλος είναι ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενου φορείς κι ελπίζουμε να υπάρξει μια κοινή θέση και να τοποθετηθεί η Λαϊκή εκεί που θέλει η τοπική κοινωνία. Διότι αυτή η συζήτηση γίνεται γιατί η τοπική κοινωνία θέλει κάποια αλλαγή. Το εύκολο για μας ως διοίκηση θα ήταν να πούμε ότι παραμένει εκεί που έχει και δεν ασχολούμαστε. Αλλά επειδή θέλουμε να βελτιώνουμε τη ζωή μας, γι’ αυτό και το συζητήσαμε. Δεν είδαμε αποτέλεσμα, παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε διότι δουλειά μας είναι να βελτιώνουμε τη ζωή όλων μας».

ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Πρόσθεσε ότι «στις μικτές συνεδριάσεις κάποιοι ερχόντουσαν πάντα και οι ίδιοι ήρθαν πάλι χθες. Το οποίο δεν θα έπρεπε, αλλά ζήτησα την έγκριση του Σώματος διότι άλλαξε η μορφή της συνεδρίασης και συνεχίσαμε. Έτσι ταλαιπωρηθήκαμε χωρίς λόγο ενώ κάποιοι από τη δροσιά του μπαλκονιού τους μιλούσαν με τις ώρες».

Προηγούμενο άρθροΗ Κίνα ανακοίνωσε κυρώσεις για την Ταϊβάν – Πελόζι: Οι ΗΠΑ δεν κάνουν πίσω
Επόμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Ίσως ξεκινήσει αποκλιμάκωση τον Αύγουστο