Με έμφαση στο «Health First» και αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας, η χώρα μας ήδη προετοιμάζεται για την επαναλειτουργία του τουριστικού κλάδου. Στις 15 Ιουνίου οι πύλες ανοίγουν ξανά για ξένους επισκέπτες, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα θα ανοίξουν ακόμη πιο διάπλατα για να υποδεχθούμε τουρίστες από περισσότερες περιοχές.

“Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Η περιφέρεια γειτνιάζει με χώρες στα Βαλκάνια που έχουν δείξει χαμηλό ίχνος κορωνοϊού. Χώρες στόχευσης είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία. Υπάρχουν mail και τηλέφωνα σε ξενοδόχους της περιοχής με κρατήσεις. Μιλάμε για ένα ρευστό τοπίο που αλλάζει μέρα με τη μέρα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις ώστε να είμαστε έτοιμοι να μπλοκάρουμε κάποια από αυτές τις χώρες αν δούμε υγειονομικά να ξεφεύγει η κατάσταση. Τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία έχουν προετοιμαστεί με βάση τα πρωτόκολλα του υπουργείου τουρισμού. Η περιφέρεια ετοιμάζεται ώστε να πάρουν πιστοποίηση”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Τετάρτης (3/4)ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ΑΜΘ, Αθανάσιος Τσώνης.

Παρά τη σταδιακή άρση των μέτρων, η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώθηκε και γρήγορα επανήλθε στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα του τουρισμού.”Τα σχόλια στο εξωτερικό είναι θετικά για χώρα μας. Θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ. Ακούμε τους λοιμοξιολόγους και βάση αυτών προχωρούν όλοι”, σημείωσε ο κ. Τσώνης.

‘Ολοι αναγνωρίζουν ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορα οδηγώντας σε χρεοκοπία την τουριστική βιομηχανία. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι η βασικότερη πηγή εσόδων για εκατομμύρια πολιτών και συνολικά ισοδυναμεί με περίπου το ένα τέταρτο του εγχώριου ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά τις ζώνες επικινδυνότητας ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού τόνισε πως ότι ειπώθηκε: “Ήταν αυτοκατατροφικό. Αυτό που πάμε να φτιάξουμε εμείς τόσο καιρό με κόπο και θυσία κάποιοι κάνοντας μικροπολιτική πήγαν να το καταστρέψουν. Αυτές οι ζώνες ήταν κάποιες προδιαγραφές που έδωσε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενισχύσει δομές που χρήζουν ενίσχυση. Το υπουργείο σκοπεύει με κινητούς μοριακούς αναλυτές με κινητές μονάδες ΕΟΔΥ και έξτρα τεστ. Δεν ήταν διαχωρισμός των νησιών με βάση την τουριστική επικινδυνότητα και ενδιαφέρον. Κινηθήκαμε γρήγορα. Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού“.

Σε ότι αφορά τις πτήσεις με αφορμή και τους επιβάτες που έφτασαν από την Ντόχα είπε πως υπάρχει προβληματισμός “Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Τα δεδομένα αλλάζουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι”.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο κ. Τσώνης από το 12.30

 

Προηγούμενο άρθροΠαράπονα για το οδόστρωμα στην Χρυσούπολη
Επόμενο άρθροΣτο ίδιο έργο θεατές οι αγρότες των Τεναγών Φιλίππων | Θ. Καλπακίδης – “Δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον να λυθεί το πρόβλημα”