Όπως δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Πασχαλίδης:

“Είχα σήμερα τηλεφωνική ενημέρωση από τους καλλιεργητές αμυγδάλου της περιοχής του Πλατανοτόπου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ως άνω αγρότες με ενημέρωσαν για τις εκτεταμένες ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες αμυγδάλου της περιοχής λόγω του ιδιαίτερα πυκνού και διαρκούς στρώματος πάχνης. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί άλλη μια ένδειξη πως τα δεδομένα στην αγροτική παραγωγή έχουν αλλάξει.

Δεσμεύθηκα να πράξω τα δέοντα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημίες που υπέστησαν οι καλλιεργητές αμυγδάλου της περιοχής. Από πλευράς μου, προέβην σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, καθώς λόγω των προληπτικών μέτρων δεν επιτρέπεται η φυσική μου παρουσία.

Ζήτησα, λοιπόν, την αποστολή εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος της αποκατάστασης.

Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους αγρότες οτι, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του το προηγούμενο διάστημα, προβλέπεται τις ερχόμενες μέρες να υπογραφεί το σχετικό ΦΕΚ για την επιδότηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στις καλλιέργειες σπαραγγιών.

Παρά την πλήρως κατανοητή ανάγκη για περιορισμό των καθημερινών δραστηριοτήτων, προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος του κορωνοϊού, συνεχίζω να βρίσκομαι στο πλευρό των αγροτών και να πράττω ό,τι δυνατό για τη καλυτέρευση των συνθηκών παραγωγής”.

 

Προηγούμενο άρθροΤέλος όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από την Κυριακή;
Επόμενο άρθροΑπολυμάνσεις στο κέντρο της πόλης και μετά στις γειτονιές