Σε εορταστικούς ρυθμούς εισήλθε η αγορά της Καβάλας. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε στην παρούσα φάση προβληματίζονται για το θέμα των διοδίων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η αγορά εδώ και μέρες έχει μπει σε εορταστικούς ρυθμούς. Αφήσαμε πίσω μας έναν δύσκολο Νοέμβριο και όλες οι προσδοκίες των συναδέλφων στραφήκαν στην εορταστική περίοδο. Με το άναμα του δέντρου άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Καβάλα, κάτι που θα δώσει ζωντάνια και κίνητρο στους συμπολίτες μας να κατέβουν στην αγορά. Φυσικά υπάρχουν τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν τα έχουμε ξεχάσει. Ένα από αυτά είναι το θέμα των διοδίων που θα το αντιμετωπίσουμε μέσα στις γιορτές. Είναι αποτρεπτικό για κάποιον να έρθει στην πόλη μας. Δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος και για τους εργαζόμενους που μένουν στην πόλη μας και για τους επισκέπτες. Είναι κάτι που θα μας επηρεάσει αρνητικά και πρέπει να δοθεί μια λύση άμεσα, για να μην χάνουν εισόδημα οι εργαζόμενοι και για να παραμείνει ελκυστική η πόλη μας στους επισκέπτες.

Η προετοιμασία των Χριστουγέννων είναι μια υπόθεση που πρέπει να διαρκεί 365 μέρες το χρόνο και να μην γίνεται κάτι την τελευταία στιγμή, αν θέλει η Καβάλα να μπει κάποια στιγμή στη λίστα των τουριστικών προορισμών της χώρας για τα Χριστούγεννα».

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Σε ό,τι αφορά την αγορά είπε ότι «υπάρχει μεγάλη επάρκεια προϊόντων. Τα καταστήματα θα δώσουν για ακόμη μία φορά τον καλύτερό τους εαυτό. Σε όλα τα καταστήματα που υπάρχει διαπροσωπική σχέση πελάτη- καταστηματάρχη γίνονται εκπτώσεις, έχουν καλή ποιότητα, υπάρχουν προϊόντα. Να προτιμήσει ο κόσμος την τοπική αγορά. Δεν υπάρχει κάτι που να μην το βρει ο κόσμος στην πόλη μας, υπάρχουν πληθώρα καταστημάτων και ποικιλία εμπορευμάτων, γι’ αυτό και μαζί με το Επιμελητήριο, τη Δημωφέλεια, το Δήμο Καβάλας και την Π.Ε. Καβάλας κάναμε αυτήν τη διαφημιστική εκστρατεία που ξεκίνησε με μία αφίσα που θα τοποθετηθεί σε όλα τα καταστήματα και με διαφημιστικά σποτ που θα παίζουν στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Τα καταστήματα της πόλης είναι τα καταστήματα της διπλανής πόρτας που δουλεύουν οι δικοί μας άνθρωποι. Ας ενισχύουμε την τοπική αγορά. Είμαστε όλοι κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να τίποτα να διαρραγεί.

Είμαστε αισιόδοξοι οι επαγγελματίες από τη φύση μας. Αν καλυτερεύσουν λίγο τα πράγματα με το θέμα της ενέργειας που δυσκολεύει τα νοικοκυριά κι αν υπάρξει φρένο στις ανατιμήσεις που είναι πολύ μεγάλες, θα μπει και η αγορά στο κάδρο ώστε να κάνουμε ευτυχισμένα Χριστούγεννα».

Προηγούμενο άρθροΤραυματισμός πεζής γυναίκας στο κέντρο της Καβάλας
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την απώλεια του Δημήτρη Μπαζδάνη