Την Τετάρτη λόγω της απουσίας της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα στην Αθήνα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει καταρχάς η υπόθεση του μεντρεσέ στις καμάρες, η υπόθεση με το έργο στην οδό Πιπίνου και τους κατοίκους οι οποίοι αντιδρούν οπως και η πατάταση 1 μήνα για το έργο επισκευής του σιντριβανιού στην κεντρική πλατεία.

 1. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2016.

2. 3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2016.

3. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Δ΄ τριμήνου 2015».

4. Έγκριση Πρακτικού Συνεδρίασης Επιτροπής Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας.

5. Έγκριση Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων έτους 2015, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Καβάλας και υποβολή αυτής προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

6. Έγκριση αναπροσαρμογής των κομίστρων των Αστικών Λεωφορείων σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ 2498/19/11/2015). 

7. Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και εργοταξιακής σήμανσης σε οδούς της συνοικίας Παναγίας.

8. Έγκριση μελέτης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και εργοταξιακής σήμανσης επί των οδών Πιπίνου, Λάμπρου Κατσώνη και 2ης Παρόδου Λ. Κατσώνη στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση Παλαιού Μεντρεσέ στις Καμάρες, επανάχρησή του ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του και ανάπλαση της περιοχής μεταξύ των οδών Παλαιού Υδραγωγείου και Λάμπρου Κατσώνη».

9. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.

10. Τροποποίηση της υπ. αρίθμ. 682/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

11. 1η κατανομή έτους 2016 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

12. Πρόταση για μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας για το σχολικό έτος 2016-2017.

13. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου : «Επισκευές σιντριβανιού κεντρικής πλατείας».

14. Συγκρότηση επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή χώρου W.C και επιδιόρθωση βρυσών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο».

15. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις οδών Δ.Καβάλας».

16. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καβάλας έτους 2016.

17. Τροποποίηση ονομασίας έργου εντεταγμένου στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου έτους 2016.

18. Γνωμοδότηση επί αίτησης για 4η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του Υποέργου 1: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ», της Πράξης «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ», με Κωδικό ΟΠΣ ‘’441275’’

19. Εισήγηση για έγκριση 3ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΕΝΤΡΕΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ, ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ», αναδόχου: ΜΕΔΟΥΣΑ Α.Ε., προϋπολογισμού 1.340.000 €.

20. Συγκρότηση επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευές στο Δημοτικό Ωδείο και στο κλειστό Γυμναστήριο Καλαμίτσας».

21. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντηρήσεις κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Καβάλας έτους 2015.

22. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντηρήσεις Δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Καβάλας έτους 2015.

23. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Καβάλας έτους 2015.

24. Έγκριση αναγκαιότητας πραγματοποίησης πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, δύο (2) ατόμων, ειδικότητας ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και δύο (2) ατόμων, ειδικότητας ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών στο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

25. Έγκριση αναγκαιότητας πραγματοποίησης πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.

26. Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στον Δ. Καβάλας για το έτος 2016.

27. Λύση της σύμβασης εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου (χερσολειβαδικής έκτασης) στην Τοπική Κοινότητα Λημινιάς και διαγραφή βεβαιωμένων μισθωμάτων.    

28. Έγκριση ή μη μείωσης του μηνιαίου μισθώματος του δημοτικού χώρου παραπλεύρως του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας για την λειτουργία παρκινγκ Ι.Χ. αυτοκινήτων.

29. Παράταση παραχώρησης χώρων χρήσης για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Φιλίππων.

30. Εισήγηση περί διαγραφής ποσού από την Καγκασίδου Γεσθημανή του Στεφάνου.

31. Εισήγηση περί διαγραφής ποσού από τον Σταύρο Αντωνίου του Αλεξάνδρου.

32. Διαγραφή οφειλών.

33. Εκμίσθωση με απευθείας συμφωνία του υπ’ αριθ. 516 τεμαχίου του Ο.Τ. 53 της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Καρβάλης και του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός αυτού.

34. Εισήγηση περί διαγραφής ποσού από τον Κωνσταντίνο Ασμάνη του Σταματίου.

35. Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο περί διαγραφής ποσού από τον Γεώργιο Μακάκη του Μιχαήλ.

36. Κατάπτωση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης επί της οδού Ομονοίας και Χάριτος.

37. Έγκριση της εκποίησης παρανόμως απορριφθέντων μαρμάρων, στην κοινότητα Λιμνιάς.

38. Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στο Δήμο Καβάλας & ετήσια συντήρηση για το Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας.

39. Παράταση ή μη για ένα έτος, της μείωσης μισθωμάτων Κυλικείων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

40. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Καβάλας, που θα συμμετέχει ως μέλος στην Πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή Λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Δήμου Καβάλας.

41. Έγκριση της υπ΄ αριθμ 2/2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της«Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καβάλας)» που αφορά στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ Υπ. Πολιτισμού-Αθλητισμού, Περιφέρειας Α.Μ.Θ, Δήμου Καβάλας και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας».    

42. Έγκριση της με αριθμό 11/2016 απόφασης, του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που αφορά την 1η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.

43. Έγκριση της υπ’ αριθ. 1/2016 απόφασης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη- Προσχολική Αγωγή Καβάλας» του Δήμου Καβάλας περί 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.

44. Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις μέσω Βοηθήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης οικον. έτους 2016.

45. Έγκριση μετάβασης της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Δράσεων κας Χιώτη-Πρασσά Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή στην 1η Περιφερειακή Συνάντηση Εργασίας Υγιών Πόλεων στην περιοχή της Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, στις 5 Φεβρουαρίου 2016.

46. Έγκριση γενόμενης μετάβασης του κ. Λωλίδη Βασιλείου με την ιδιότητα του ιδιώτη και μέλους της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων-Εκδηλώσεων, Ονοματοδοσίας και Πλατειών Συνοικιακών Συμβουλίων στην Αθήνα, για συμμετοχή με την Δήμαρχο σε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη Παύλο, στο ΤΑΙΠΕΔ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις 18-20 Ιανουαρίου 2016.

47. Έγκριση γενόμενης μετάβασης της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Δράσεων κας Χιώτη-Πρασσά Κυριακής, στην Κομοτηνή για συμμετοχή σε συνάντηση εργασίας για την Ενεργοποίηση των δράσεων ΕΚΤ του Θεματικού Στόχου 9 των ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020,που διοργάνωσε η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., στις 21 Δεκεμβρίου 2015.

48. Έγκριση γενόμενης μετάβασης της Δημάρχου στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Α.Μ.Θ. στις 2 Φεβρουαρίου 2016.

49. Έγκριση γενόμενης μετάβασης του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, κ. Τσουρουκίδη Αναστασίου στη Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Τουρισμός Υγείας» που συνδιοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στις 27 Ιανουαρίου 2016

50. Έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας επιχείρησης «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, εντός ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ» ιδιοκτησίας ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ που βρίσκεται επί της ΠΑΡΟΔΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ 8 στη Δ.Κ.Καβάλας του Δήμου Καβάλας».

51. Έγκριση της υπ’ αριθ. …../2016 απόφασης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας» του Δήμου Καβάλας περί 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 

52. Έγκριση, διοργάνωσης και συμμετοχής του Δήμου Καβάλας σε διάφορες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις

 

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Δήμητρας Τσανάκα για τα πρόστιμα στις καφετέριες
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Λογιστών με τους βουλευτές για το προσχέδιο του Ασφαλιστικού