27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:28
26 C
Kavala

Την ημερομηνία που θα τους ορίσει ο επενδυτής περιμένουν στον ΟΛΚ για την παραχώρηση του Εμπορικού Λιμανιού όπως δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Άγγελος Βλάχος

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του εμπορικού λιμένα ”Φίλιππος Β΄” της Καβάλας, έκανε δηλώσεις ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελος Βλάχος.

”Αυτό που συζητιέται ασφαλώς είναι η ολοκλήρωση κάθε πιθανής μικρής λεπτομέρειας στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του εμπορικού λιμένα στο κονσόρτσιουμ, το οποίο θα το αναλάβει στις προσεχείς εβδομάδες”, ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

”Υπενθυμίζω ότι είναι μία διαδικασία που έχει τελειώσει εδώ και έναν χρόνο από πλευράς του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., δηλαδή του δικού μας μετόχου. Ο Οργανισμός Λιμένα δεν έχει κάποια εκκρεμότητα, εμείς απλά περιμένουμε την ημερομηνία που θα μας ορίσει ο επενδυτής που θα αναλάβει τη λειτουργία του λιμανιού, για να μπορέσει να μπει μέσα και να γίνει ομαλά η μετάβαση. Δεν είναι κρυφό ότι έχει καθυστερήσει πέραν του συνήθους αυτή η διαδικασία. Αυτό δεν έχει γίνει με ευθύνη του ελληνικού δημοσίου και του Οργανισμού που εκπροσωπώ. Σαφέστατα και η διαδικασία είναι θέμα κάποιων εβδομάδων. Μιλάμε για το να έρθει να αναλάβει τη λειτουργία, δεν υπάρχει κάτι να υπογραφεί ή κάτι άλλο να γίνει. Είναι ουσιαστικά ας το πούμε και το τυπικό σκέλος, προκειμένου να ξεκινήσει. Από πλευράς μας είμαστε σταθερά έτοιμοι να τους καλωσορίσουμε και να τους συνδράμουμε. Ένα λιμάνι είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δεν είναι απλά ένα κτήριο που το παραλαμβάνεις και τελειώνεις. Εμείς πάντα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε σε ό,τι μας ζητηθεί”, συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Βλάχος.

ΕΥΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Κ., αναφέρθηκε και στην εκλογή του ως μέλος του προεδρείου της ένωσης μεσογειακών λιμανιών για την κρουαζιέρα, τονίζοντας σχετικά ότι Είναι ευτυχές γεγονός για την πόλη μας, καθώς η Καβάλα δι’ εμού εξελέγη μέλος του προεδρείου της ένωσης μεσογειακών λιμανιών για την κρουαζιέρα για την επόμενη τριετία. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, όχι μόνο ως συμβολική κλίμακα, αλλά και ουσιαστική, στο μέτρο που θεωρούμε πώς θα μπορούμε να έχουμε και μία κουβέντα, ένα μικρό ρόλο στο περιθώριο έστω, σε σχέση με τη δυνατότητα να προσελκύσουμε κρουαζιέρα στη βορειοανατολική Μεσόγειο με την Καβάλα στο επίκεντρο. Ανεξάρτητα με το γεγονός αυτό που συνέβη στη Μάλαγα της Ισπανίας πριν 10 μέρες, στην πόλη μας διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία ένα ταξίδι εξοικείωσης, ένα ταξίδι γνωριμίας του προορισμού Καβάλα, αλλά και των γύρω περιοχών και των αξιοθέατων, για τους εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας που δεν έρχονται στην Καβάλα. Θέλαμε να γνωστοποιήσουμε σε αυτές τις εταιρείες και τους εκπροσώπους που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, στην Αμερική κατά βάση, να τους σηματοδοτήσουμε τον προορισμό και να τους δείξουμε ακριβώς τον πλούτο που έχει σε αξιοθέατα, σε πολιτιστική προσφορά, σε δυνατότητες αναψυχής το λιμάνι της Καβάλας και οι γύρω τόποι. Νομίζω το πράξαμε με επιτυχία και θεωρώ πως το επόμενα χρόνια αυτό θα αποτυπωθεί και στην πράξη μέσα από τις αφίξεις”.

Hot this week

Λαύριο: Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από ΕΠΑΛ – Δύο ελαφρά τραυματίες

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα σε ΕΠΑΛ στο Λαύριο,...

Τελετή έναρξης του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή...

Topics

Τελετή έναρξης του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή...

«Κλειστά» τα σχολεία σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου – Γιατί δεν θα γίνουν μαθήματα

«Άτυπη αργία» σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στα σχολεία. Οι...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες