Την ανάγκη αξιοποίησης της συνοικίας της Παναγίας επισημαίνει με ανακοίνωση του στα μέσα ενημέρωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας  κ. Βαγγέλης Παππάς. Σύμφωνα με τον ίδιο η ημερίδα που έγινε από τον Σύλλογο Κατοίκων και τον Σύλλογο  Αρχιτεκτόνων δεν πρόσθεσε τίποτα καθώς όσα ακούστηκαν ήταν χιλιοειπωμένα. Η μεγαλύτερη ανάγκη είναι η σύνδεση της συνοικίας από το Λιμάνι με ασανσέρ.

Ο κ. Παππάς δήλωσε πως «Η ημερίδα που έγινε από τον Σύλλογο των Κατοίκων της Παναγίας ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ και από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Καβάλας, νομίζω ότι σε κάποια πράγματα που αναφέρθηκε ήταν «χιλιοειπωμένα».

Εκείνο που δεν ακούσθηκε καθόλου ήταν τι θα κάνουμε επιτέλους. Γιατί λέμε για το κυκλοφοριακό φόρτο στην Παναγία αλλά δεν λέμε τίποτε για το τι μέλλει γενέσθαι.

Κάτι πρέπει να γίνει από το λιμάνι και προς τα πάνω, είτε μιλάμε για ανελκυστήρα, είτε για κυλιόμενες σκάλες για να μπορέσει επιτέλους να βρεθεί μια λύση. Χρειάζεται να μείνουν μόνο τα αυτοκίνητα των κατοίκων της χερσονήσου επ`  αυτής και το υπάρχον οδικό δίκτυο να μείνει ως έχει ελεύθερο οπότε αν χρειασθεί πυροσβεστική ή ασθενοφόρο ελεύθερα να προσεγγίσει την περιοχή με τον καλύτερο τρόπο.

Αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να έχουν σύγχρονες υποδομές ώστε να μπορούν να ζουν εκεί επάνω όπως ζουν οι κάτοικοι των υπολοίπων περιοχών της Καβάλας. Άρα άλλο πως παρεμβαίνεις στις υποδομές και άλλο το ότι υπάρχει μια ιστορικότητα και μια άλλη αντιμετώπιση και στον φωτισμό και την αρχιτεκτονική της χερσονήσου.

Σε αυτά πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε και ο Δήμος Καβάλας  και οι κάτοικοι και η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Γιατί όταν ο καθένας στήνει τα πόδια του και δεν κάνει αυτό που πρέπει ώστε να λυθούν προβλήματα της συνοικίας, ώστε να μπει ένα ασανσέρ τότε λύση δεν θα υπάρχει. Αν κάνουμε ημερίδες για να διαπιστώνουμε αυτό που έχει διαπιστωθεί και πριν από 30 χρόνια, τότε αυτό δεν οδηγεί πουθενά».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως «Εμείς φροντίσαμε την συνεργασία και την ευελιξία. Και αφού και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας  είπε ότι θα βοηθήσει πρέπει να αρχίσουν επιτέλους τα έργα. Δεν μπορούμε να πάμε στο διηνεκές με τα ίδια προβλήματα.

Αφού λέμε ότι πρέπει να πάμε από το Τελωνείο προς τα πάνω είτε με ασανσέρ είτε με σκάλες, πρέπει να προχωρήσουμε έτσι». Παράλληλα  ζήτησε  επιτέλους πράξη και όχι λόγια σε ημερίδες.

«Ο Δήμος Καβάλας ας φροντίσει τις υποδομές σε νερό, ρεύμα, πυρόσβεση ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να ζουν επιτέλους με ασφάλεια. Και ένα μικρό ηλεκτρονικό μέσο μαζικής μεταφοράς θα μπορούσε να κάνει έργο και θα λυνόταν οριστικά το θέμα της πρόσβασης ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία της χερσονήσου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΑυξητική τάση και στην Καβάλα σε ότι αφορά την αποποίηση κληρονομιάς
Επόμενο άρθροΆρχισαν τα όργανα: Το BBC μιλά για την καταπιεσμένη «μακεδονική» μειονότητα της Ελλάδος