Η Ν.Ε. Καβάλας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή της τονίζει την ανησυχία της για τους παράτυπους μετανάστες που διασχίζουν την Καβάλα. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «καθημερινά στην Καβάλα γινόμαστε θεατές του φαινομένου της αθρόας εισόδου μεταναστών/προσφύγων στην Ελλάδα και της διέλευσής τους από την Καβάλα προς άλλους προορισμούς. Οι άνθρωποι αυτοί, ταλαιπωρημένοι και κατατρεγμένοι, ψάχνουν σημεία να διανυκτερεύσουν και να διαμείνουν προσωρινά. Η έλλειψη αστυνόμευσης τόσο στα ανατολικά σύνορά μας, από όπου προφανώς εισέρχονται στην πατρίδα μας, όσο και στην περιοχή μας, δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες του Νομού Καβάλας. Η δε βραχεία παραμονή των ανθρώπων αυτών σε δασικές περιοχές εντός ή πλησίον του αστικού ιστού της πόλης αλλά και σε ορεινά χωριά του Νομού μας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την περιοχή μας, όπως πρόσφατα συνέβη με την πρόκληση πυρκαγιάς στο δασάκι της Χωράφας». Στο πλαίσιο αυτό καλούν την Κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της όπως δήλωσε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Μιχάλης Σκαρτούλης.

ΔΕΚΤΕΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

Συγκεκριμένα είπε ότι «το τελευταίο διάστημα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής έγιναν δέκτες παραπόνων και προβληματισμού για τη διέλευση μεταναστών και προσφύγων στο περιαστικό δάσος και κάποια ορεινά χωριά. Κάθε φορά που καλείται η Αστυνομία, πηγαίνει. Ουσιαστικά ζητάμε μια καλύτερη γενική αντιμετώπιση. Καταλαβαίνουμε την κατάσταση των μεταναστών και κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη θέση τους. Όσο για την επικινδυνότητα, μπορεί να οφείλεται σε τυχαίο γεγονός ή αμέλεια. Κάθε μέρα κάνουν χιλιόμετρα, λογικό είναι να αφήσουν και απορρίμματα. Κι όταν ένας άνθρωπος είναι υπό καθεστώς δυσκολιών και κακουχιών ίσως να αντιδράσει και περίεργα. Εμείς με αυτό το Δελτίο Τύπου εκφράσαμε μια ανησυχία για το όλο θέμα».

Προηγούμενο άρθρο«Έχουμε στόχο να θέσουμε τέρμα σε αυτήν την πολιτική που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Τάσος Ιωαννίδης
Επόμενο άρθροΑπο την Πέμπτη 10 Νοέμβρη λειτουργούν τα μετωπικά διόδια στο Χαλκερό