Οι εικόνες που επικρατούν στο Αστυνομικό Μέγαρο δεν είναι εικόνες σύγχρονης πολιτείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Νίκο Ίμβρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αφορμή για τη δήλωσή ου αυτή υπήρξε μια προηγούμενη που έκανα στην τηλεόραση του Center σχετικά με την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου αστυνομικού μεγάρου στην Καβάλα. Κι επειδή πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, είπαμε και δημόσια, καθώς αυτή είναι και απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, να ζητήσουμε επίσημα, εγγράφως, να συναντηθούμε με τους υποψήφιους δημάρχους και να δεσμευτούν δημόσια, αν θέλουν ή όχι, να προχωρήσουν τις ενέργειες, εφόσον εκλεγούν δήμαρχοι προκειμένου αυτό το αστυνομικό μέγαρο που έχει χτιστεί το 1970 μέσα στο κέντρο της πόλης, να φύγει στην άκρη του αστικού ιστού. Έτσι θα μπορέσει, επιτέλους, να αποσυμφορηθεί και το κέντρο από άποψη κυκλοφοριακού και να αποκτήσει η Αστυνομία μας ένα σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο διότι αυτό φτιάχτηκε πριν 53 χρόνια, υπό άλλες συνθήκες. Οι υπηρεσίες που δημιουργούνται συνεχώς είναι πολλές με συνέπεια να μην μπορούν να στελεχωθούν και οι ίδιες, με τελευταία αυτή της ενδοοικογενειακής βίας.

Τώρα το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στο γραφείο των διαβατηρίων που θα υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα κυρίως από συμπατριώτες μας από το εξωτερικό που θέλουν να ανανεώσουν το διαβατήριό τους, οι συνθήκες και για τους ίδιους τους πολίτες είναι απαράδεκτες. Σε έναν χώρο 2Χ2 κάθονται και περιμένουν στη σειρά πάρα πολλοί άνθρωποι μέσα στη ζέστη. Είναι μια εικόνα που δεν αρμόζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το θέμα του προσωπικού είπε ότι «έχει γίνει μια προσπάθεια που έχει ευοδωθεί τουλάχιστον τη τελευταία τριετία ως προς το αεροδρόμιο και τη Θάσο όπου βγαίνουν οι αποσπάσεις του καλοκαιριού και είναι σε ικανοποιητικό βαθμό. Το πρόβλημα παραμένει στις Υπηρεσίες του Ορφανίου και της Νέας Περάμου όπου δεν έρχεται η ενίσχυση παρ’ όλο που εκεί το σημείο χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται. Θα δημιουργηθούν εκεί ξενοδοχεία τα επόμενα χρόνια, τα Σαββατοκύριακα γεμίζει από κόσμο, αλλά δυστυχώς η ενίσχυση εκεί δεν έχει έρθει. Και μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχαμε εκεί σημαντικά συμβάντα με ανθρωποκτονίες και πυροβολισμούς. Είναι συμβάντα τα οποία δείχνουν ότι η εγκληματικότητα μεταφέρεται στην περιοχή, είναι εισαγομένη από άλλες περιοχές και θα πρέπει η Αστυνομία να το δει πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση».

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Οι νέες γυναίκες στο προσκήνιο της Αυτοδιοίκησης!
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Αλμύρας