p3090004-1068x801

Την ανάγκη εμβολιασμών κατά της γρίπης τονίζει ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Το λέμε, το ξαναλέμε και ειδικά οι ομάδες οι οποίες έχουν χρόνια προβλήματα υγείας. Καρδιοπαθείς, έγκυρες γυναίκες, θα έλεγα και αυτοί που είναι παχύσαρκοι κ.α. Διότι κάποιες ομάδες είναι πιο επιρρεπείς στο αναπτύξουν, αν κολλήσουν, τον ιό της γρίπης που είναι πολύ πιθανό. Το χειμώνα αρκετοί αρρωσταίνουν από γρίπη, να κάνουν πιο βαριά συμπτώματα και να καταλήξουν με άλλες επιπλοκές. Οπότε, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο της γρίπης.

Συστήνεται, επίσης και στα πολύ μικρά παιδιά. Κι αυτά είναι ευαίσθητα. Πέρα, λοιπόν, την προσοχή που πρέπει να δείχνουμε στους κανόνες υγιεινής –να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, ειδικά τώρα το χειμώνα που κυκλοφορούν πολλά μικρόβια- θα πρέπει τουλάχιστον για τη γρίπη να εμβολιαστούμε».

ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Μάλιστα ανέφερε ότι «Ισχύει ότι κόσμος αποφεύγει να εμβολιαστεί αν και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τάση να εμβολιάζεται ο κόσμος. Δηλαδή αρχίζει σιγά- σιγά να εμπιστεύεται. Αυτά οφείλονται σε κάποιες φήμες ότι τα εμβόλια προκαλούν το ένα ή το άλλο. Κλόνισαν την εμπιστοσύνη των εμβολίων, ειδικά μετά την πανδημία της γρίπης που είχε γίνει πριν από 10 χρόνια περίπου, όπου κατηγόρησαν το πανδημικό εμβόλιο κλπ. Τώρα βλέπω, όμως, ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου άρχισε να ξαναέρχεται στα εμβόλια. Πρώτον γιατί έχουν δει ότι δεν προκαλούν τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι πάρα πολύ σπάνιο το να συμβεί μια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια. Το δεύτερο που βλέπουμε είναι ότι κάθε χρόνο ακούμε για θανάτους στη γρίπη. Οπότε, σου λέει ο άλλος γιατί να μην το κάνω. Δεν προκαλεί κάτι, ίσα- ίσα που μπορεί να προστατέψει κιόλας, κι αυτό είναι θετικό. Αυτό επίσης που βλέπουμε να γίνεται είναι να ανεβαίνει και το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται. Των γιατρών και τον νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Κι αυτό είναι θετικό διότι ο κόσμος βλέπει ότι αφού εμβολιάζονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές, άρα το εμβόλιο δεν είναι επικίνδυνο. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει, θα πρέπει να το βλέπουμε σοβαρά το θέμα της γρίπης διότι έχουμε θύματα κάθε χρόνο και είναι κρίμα».

Προηγούμενο άρθροΣοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας μετά την πτώση της γέφυρας
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Εφήβων στην Ελευθερούπολη