Τραγικό χαρακτηρίζεται το συμβάν στην Ελευθερούπολη όπου ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του λόγω του ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Ήταν μία περίπτωση ανακοπής σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη και το περιστατικό αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπήρχε ένα τραγικό συμβάν στην Ελευθερούπολη. Θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια του άτυχου ανθρώπου και από την άλλη αυτό που θέλω να πω είναι ότι διαχρονικά εμείς ζητάμε προσωπικό και προσλήψεις. Το ζητάμε συνέχεια. Παράλληλα, ζητάμε από τους πολίτες να εκπαιδευτούν όσο γίνεται πιο πολλοί και να τοποθετηθούν απινιδωτές ώστε να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες σε κάποιους που παθαίνουν ανακοπή, όπως συνέβη την Τετάρτη. Μιλάμε για μία πολύ σοβαρή κατάσταση που συνέβη στο κέντρο της Ελευθερούπολης. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, στον Πλατανότοπο που βρίσκεται πολύ μακριά. Έτσι, λοιπόν, θα έπρεπε να ξεκινήσει ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Καβάλας όπως και έγινε, για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού μεταφέρθηκε στον πιο κοντινό υγειονομικό σταθμό. στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, αλλά ήταν ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και δυστυχώς ο ασθενής δεν τα κατάφερε».
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ
Πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό πρέπει να εκπαιδεύεται ο κόσμος όσο το δυνατόν περισσότερο, να υπάρχουν ασθενοφόρα, προσωπικό, και γενικότερα να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν σε κάποιον τις πιθανότητες να ανακάμψει. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν όλα τα παραπάνω θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά ανακοπής που τελικά «καταλήγουν», μπορώ να πω ότι αποτελούν την πλειοψηφία. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι όταν παθαίνει κάποιος ανακοπή. Είναι μια συγκυρία παραγόντων που θα βοηθήσουν κάποιον να έχει περισσότερες πιθανότητες να σωθεί. Γνωρίζοντας ΚΑΡΠΑ κάποιος μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Αν υπάρχει κάποιος απινιδωτής μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες να ανακάμψει.
Ας ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος που χάνει τη ζωή του από μία τέτοια γενικότερη ανεπάρκεια της κοινωνίας μας. Είτε δεν έχουμε γνώσεις, είτε δεν έχουμε ασθενοφόρα, είτε δεν έχουμε προσωπικό».

Προηγούμενο άρθρο«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έστω και λίγο καλύτερη την καθημερινότητά μας», δήλωσε ο νέος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Αδέσποτων, Χρήστος Τσιτσιλικάκης
Επόμενο άρθροΓιατί κάποιοι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν το αβοκάντο