Ο Δήμος Καβάλας συνδιοργανώνει με το ΤΕΕ Ανατολική Μακεδονίας την Τελική Συνάντηση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου «URGE: Circular Building Cities» (Πόλεις που επενδύουν στην Κυκλική Οικονομία) της κοινοτικής πρωτοβουλίας URBACT III, που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με το Δήμο της Ουτρέχτης (Ολλανδία), την Διαδημοτική Ένωση του Oeste (Πορτογαλία), τη Δημοτική επιχείρηση Nigrad (Σλοβενία), τον Δήμο της Riga (Λετονία), την πόλη της Γρανάδας (Ισπανία), την πόλη της Κοπεγχάγης (Δανία), τον Δήμο του Πράτο (Ιταλία) και την πόλη του Μονάχου (Γερμανία).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο του έργου URGE εκπονήθηκε, με την συμμετοχή της Τοπικής Ομάδας Δράσης, ένα Συμμετοχικό, Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την ανακύκλωση των ΑΕΚΚ στον Δήμο Καβάλας, το οποίο συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές από τους ad hoc experts του έργου που το αξιολόγησαν αλλά και από την τεχνική γραμματεία του προγράμματος URBACT.
Επιπλέον, το συγκεκριμένο Σχέδιο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, ενσωματώθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, με στόχευση στην εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στον κατασκευαστικό τομέα για την επόμενη πενταετία.

Στόχος της τελικής εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν σε επαγγελματίες, φορείς της πόλης και συμμετέχοντες στο έργο τα αποτελέσματά του έργου, οι καλές πρακτικές στον τομέα των ανακτημένων υλικών που παρουσιάστηκαν στους 30 μήνες υλοποίησής του από τους διακρατικούς εταίρους, και με την ευκαιρία να ανοίξει ο διάλογος για την πιστοποίηση υλικών και τις πράσινες προμήθειες.

Τα ειδικά θέματα που θα αναπτυχθούν από τους εισηγητές κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής αφορούν:
Την πιστοποίηση των δευτερογενών υλικών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της χρήσης τους στα δημόσια έργα,
Την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στις δημόσιες συμβάσεις (Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις) αλλά και

Τον ρόλο του ΤΕΕ ΑΜ στην υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού Σχεδίου Δράσης.

Σεβόμενοι των περιορισμών συμμετοχής σε κλειστούς χώρους που επιβάλλει o COVID 19 και με σκοπό την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της λειτουργίας της αίθουσας εκδηλώσεων του ΤΕΕ, απαιτείται η πρότερή επιβεβαίωση συμμετοχής, με email στο europrojects@kavala.gov.gr.

Προηγούμενο άρθρο“Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ενέργειας και στην χώρα μας” δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Χρήστος Γάκης
Επόμενο άρθροΜουσική παράσταση «Εκατό χρόνια μνήμης και νοσταλγίας»