Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του αγωγού φυσικού αερίου στην Πλατεία Καπνεργάτη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Χρήστος Γάκης σημείωσε ότι οι εργασίες εξελίσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς.

Ο κ. Γάκης ανέφερε ότι “Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά ως προς το κομμάτι του χαλύβδινου αγωγού που έρχεται από το Χαλκερό προς την Καβάλα και είναι αυτός ο αγωγός που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην πόλη, και οι εργασίες μέσα στην πόλη έχουν ολοκληρωθεί στην περιοχή της Πλατείας του Καπνεργάτη όμως.

Έχει γίνει και το κομμάτι του αγωγού που βρίσκεται εμπρός του στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι και έχει μπει και το σκυρόδεμα και μετά από 4 ημέρες θα γίνει και η ασφαλτόστρωση μια και αυτό θέλουν οι προδιαγραφές! Τότε θα δοθεί στην κυκλοφορία το κομμάτι. Τότε θα παραδοθεί και θα δοθεί ο δρόμος προς κυκλοφορία και θα φύγει και η σήμανση πια από την περιοχή.

Άμεσα ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στην οδό Κολοκοτρώνη και κατασκευάζεται ο αγωγός προς τις Καμάρες και το κέντρο της πόλης”

Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Ο ίδιος τόνισε ότι υπήρξε και υπάρχει επιθυμία και από την Περιφέρεια αλλά και από την εταιρεία ώστε οι εργασίες να γίνουν γρήγορα, όσο πιο γρήγορα να φτιαχτεί το δίκτυο. “Είχαμε πεί ότι θέλουμε μέχρι τέλος του 2022 να γίνουν και οι πρώτες συνδέσεις και ήδη στην περιοχή του Καπνεργάτη είναι έτοιμο το δίκτυο προς σύνδεση και μόλις έρθει ο αγωγός στο σημείο θα μπορούν να γίνουν οι συνδέσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι. Δηλαδή μόλις έρθει ο αγωγός εντός της πόλης οι κάτοικοι πέριξ της περιοχής θα μπορούν να έχουν σύνδεση με το φυσικό αέριο.

Είναι κάτι που πηγαίνει αρκετά γρήγορα. Σαφώς όπως και σε κάθε δημόσιο έργο, υπάρχουν καθυστερήσεις και κάποια απρόοπτα αλλά αυτά συμβαίνουν σε κάθε περίπτωση. Τα ξεπερνάμε όλα και έτσι και αλλιώς υπάρχει καλή συνεννόηση και με το Δήμο Καβάλας και με τη ΔΕΔΑ και τον εργολάβο, τον ΑΒΑΚΑ που κατασκευάζει το έργο και νομίζω ότι κάθε τι που θα προκύψει θα το αντιμετωπίσουμε με καλή συνεργασία” τόνισε σημειώνοντας ότι έτσι και αλλιώς έχει δοθεί μεγάλο βάρος στον τομέα της ενέργειας.

“Πρόσφατα ήμασταν και στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, εγκαίνια που έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και εκείνος ο αγωγός έγινε σε 6 μήνες. Άμεσα. Άρα δίδεται πλέον μια προτεραιότητα σε όλα τα έργα ενέργειας εν όψει και της ενεργειακής κρίσης και πρέπει κάθε χώρα να εξασφαλίσει την ενεργειακή της επάρκεια. Οπότε δίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στον αγωγό φυσικού αερίου” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο“Με σωστές κινήσεις εξασφαλίσαμε ποσά για σημαντικά έργα στο Δήμο Παγγαίου” δηλώνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Μποσμπότης
Επόμενο άρθροΤελική συνάντηση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου URGE