Η τελετή καθιέρωσης της ιερής εικόνας του Αγίου Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/12/2022) το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο.

Η εξαιρετικής αισθητικής εικόνα (του αγιογράφου Μπάμπη Γαμβρέλη) θα κοσμεί από εδώ και στο εξής το κτήριο της Αντιπεριφέρειας, έχουσα θρησκευτική και παράλληλα εμβληματική νοηματοδότηση, αφού ο Απόστολος Παύλος είναι ο πολιούχος Άγιος της Καβάλας.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και νυν πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, καθώς και το προσωπικό του γραφείου.

Για «ιδιαίτερη πνευματική εργασία» έκανε λόγο ο Σεβασμιότατος, με δεδομένο πως «ο Απόστολος Παύλος είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας μας, μεταφέροντας για πρώτη φορά τον λόγο του Ευαγγελίου στην Ελλάδα, στην Μακεδονία και πρώτα στην – τότε Νεάπολις – Καβάλα», ενώ συνεχάρη τον κ. Πολίτη για αυτή την πρωτοβουλία του, ευχόμενος να βρει μιμητές.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την χαρά του που η εικόνα του Αποστόλου Παύλου θα βρίσκεται στο κτήριο, καθώς η Καβάλα είναι η πρώτη «Παυλούπολη», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι θα δίνει επιπλέον δύναμη σε όλους όσοι εργάζονται στο Διοικητήριο.

Προηγούμενο άρθροΈναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας – Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Επόμενο άρθροΜε πολύ κόσμο το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου καραβιού στο Λιμένα Θάσου