Εξαιρετική είναι η τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ που ξεπέρασε κάθε χρονιά. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης σημείωσε ότι έχουν προβεί σε τουριστική προβολή της Θάσου και της Σαμοθράκης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα και θετικά. Έχουμε τα πρώτα νούμερα για την κίνηση στην περιοχή. Ο οδικός τουρισμός αποτελεί το δυνατό χαρτί της Περιφέρειάς μας για άλλη μια χρονιά. Πέραν τον Βαλκάνιων, Ευρωπαίοι τουρίστες από Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία, μας γεμίζουν τα νούμερα και δείχνει γενικότερα ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχουμε χαράξει από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον τουριστικό κλάδο για την προσπάθεια και τη σοβαρότητα που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ ότι έχουμε μπει, πια, δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και κάπως έτσι θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια.

Αυτήν τη στιγμή τρέχουν προβολές των δύο νησιών, Θάσο και Σαμοθράκη, τόσο σε διαδικτυακά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε έντυπα. Στηρίζουμε και τις αεροπορικές εταιρείες που έρχονται στην περιοχή μας, είναι ένας έμμεσος τρόπος στήριξης για να προσελκύσουμε όλο και περισσότερες πτήσεις. Ένα σημαντικό θέμα είναι η προσβασιμότητα. Πέρα από το οδικό δίκτυο που δουλεύουμε εδώ και χρόνια, θέλουμε και αεροπορικές συνδέσεις. Πρόσφατα λύθηκε το θέμα του αεροπορικού καυσίμου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης οπότε κι εκεί ξεκινάει προσπάθεια για προσέλκυση νέων πτήσεων. Οι εταιρείες κάνουν προγραμματισμό ένα χρόνο νωρίτερα, οπότε τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν του χρόνου το καλοκαίρι».

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Πρόσθεσε ότι «δεν εφησυχάζουμε. Το επόμενο διάστημα ξεκινάμε δυναμικές συμμετοχές σε εκθέσεις ενώ έχουμε καλέσει influencers, δημοσιογράφους από χώρες που μας ενδιαφέρουν, έτσι ώστε να συνεχίσουμε δυναμικά. Στόχος δεν είναι μόνο η καλοκαιρινή περίοδος αλλά η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, γι’ αυτό και περιμένω με αγωνία την κίνηση του Σεπτεμβρίου, να ξεφύγουμε από τους παραδοσιακά δυνατούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, που όντως τα νούμερα ήταν πολύ καλά, μέχρι και 10% αύξηση από το 2019 που ήταν χρονιά ορόσημο για την περιοχή.

Συνεχίζουμε, δεν εφησυχάζουμε, την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας- Σαμοθράκης είπε ότι έχουν κάνει προσπάθεια με υπομνήματα στο υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόσφατα τέθηκαν και αιτήματα για σύνδεση της Ξάνθης με κάποια λιμάνια. Οι συνδέσεις αφορούν την Περιφέρεια αλλά είναι θέμα κεντρικής κυβέρνησης και όχι τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά πάντως της Περιφέρειας γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

Επίσης, γίνονται προσπάθειες για βελτίωση των υποδομών, σε νερό και ρεύμα και παράλληλα γίνεται ανάπτυξη των υποδομών για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στον τουρισμό. Παράλληλα η Περιφέρεια δίνει βαρύτητα στον Έλληνα τουρίστα.

Τέλος γίνονται προσπάθειες για στελέχωση των τουριστικών επιχειρήσεων που δυσκολεύτηκαν να βρουν προσωπικό για να λειτουργήσουν όπως πρέπει».

Προηγούμενο άρθροΔεν υπάρχει θέμα μόλυνσης στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα στους Αντιφιλίππους, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν τολμάτε, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας