Ως “ταφόπλακα” στην ανάκαμψη της οικονομίας και του τουρισμού χαρακτηρίζουν την ένταξη της Θάσου στην ζώνη “υψηλής επικινδυνότητας”. Το υπουργείο Τουρισμού έχει χωρίσει σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας τη χώρα, βάσει δύο σημαντικών κριτηρίων: την προσβασιμότητα σε υποδομές υγείας και την δυνατότητα ελέγχων για τον κοροναϊό.

Ο Δήμαρχος Θάσου σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κατάταξη της Θάσου στην κατηγορία «υψηλής επικινδυνότητας», απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού. “Η παρέμβαση έγινε βάση δημοσιευμάτων. Δεν είχαμε επίσημη ανακοίνωση. Ο τουρισμός όμως είναι και επικοινωνία θεώρησα να κάνω την παρέμβαση για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους”.

Η επιστολή στον υπουργό και υφυπουργό τουρισμό δηλώνει την αντίθεση σε αυτή τη πιθανή απόφαση καθώς όλα γίνονται σε επίπεδο δημοσιευμάτων και όχι αποφάσεων. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας και του τουρισμού.

Το ερώτημα που γεννάται είναι, πως μπορεί να συμπεριφερθεί κάποιος υποψήφιος επισκέπτης όταν ακούει ότι μια περιοχή βρίσκεται στην κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας. Τον προτρέπεις να μην πάει. Ποιος θα πήγαινε. Εαν αποφασιστεί κάποια τέτοια κίνηση.

Πληροφορίες λένε ότι δεν θα συμπεριληφθεί τελικά η Θάσος σε αυτή την κατηγορία. Μένει να φανεί. Θα πρέπει η Θάσος να καταταγεί στην σωστή κατηγορία δηλαδή στην πρώτη θέση. Τηρούνται οι χρόνοι, πλοία σε επιφυλακή υπάρχουν, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ επίσης υπάρχουν, ενώ το Κέντρο Υγείας Θωρακίζεται.

Σε ότι αφορά την πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία, όπως είπε και με τις ναυτιλιακές εταιρείες και με το αρμόδιο υπουργείο, δρομολόγια από τον Πρίνο θα ξεκινήσουν περί τα μέσα Ιουνίου. ‘Κάνουμε ότι μπορούμε να συντομεύσουμε το κενό μέχρι τις 15 Ιουνίου”, είπε ο κ. Κυριακίδης. Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια στην γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα.

Επίσης για σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για να συζητήσουν θέματα που αφορούν το νησί.

Ακούστε όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρη Κυριακίδης το πρωί της Τετάρτης (27/5) από το 11.10

Προηγούμενο άρθροΝέα υδροκλοπή σε οικία στο Παληό Καβάλας
Επόμενο άρθροΟι ώρες κοινού στο Ανθή Καραγιάννη και στα γήπεδα τένις της Καλαμίτσας