Ο Βασίλης Αδαμίδης και η ομάδα του «ΙΔΕΝ ΑΣΤΕΑ» ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και ανακαλύπτουν τις κρυφές ομορφιές της. Τις εμπειρίες αυτές μεταφέρουν στο κοινό παράγοντας εκπομπές, οι οποίες προβάλλοντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Όπως η εκπομπή που ετοίμασαν για τη Θάσο και θα προβληθεί σε δύο επεισόδια σε δέκα τηλεοπτικούς σταθμούς, για την οποία αναφέρουν τα εξής: «Κάποιοι λένε, ότι εάν περάσει ο Φλεβάρης, το καλοκαίρι είναι κοντά. Οπότε, εμείς είπαμε να σας το υπενθυμίσουμε φέρνοντας στους δέκτες σας εικόνες καλοκαιριού και ξεγνοιασιάς… Εικόνες που μόνο το σμαραγδένιο νησί της Θάσου θα μπορούσε να μας προσφέρει. Δύο  επεισόδια, λοιπόν, θα αφιερώσουμε στο νησί των Παριανών και του Τελεσικλή.

Στο 1ο επεισόδιο ξεκινάμε από το λιμάνι της Κεραμωτής, επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και σε λίγη ώρα φτάνουμε στο Λιμένα της Θάσου, διοικητικό κέντρο του νησιού. Ωστόσο, πολλοί επισκέπτες μένουν εδώ και στα γύρω ξενοδοχεία, γιατί δεν του λείπει τίποτε από πλευράς υποδομών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και όμορφων ακρογιαλιών.

Κατηφορίζουμε προς το ανατολικότερο κομμάτι του νησιού και ανηφορίζοντας σε υψόμετρο 300 μέτρων, φτάνουμε στο γραφικό χωριουδάκι της Παναγίας. Περπατήστε μαζί μας στα όμορφα λιθόστρωτα σοκάκια και τα κανάλια με νερό που το διασχίζουν κατά μήκος και απολαύστε την αρχιτεκτονική των σπιτιών με τους σχιστόλιθους στη στέγη. Απέναντι, ακριβώς, υπάρχει μία από τις ωραιότερες παραλίες στη χώρα μας. Η γνωστή «Χρυσή Αμμουδιά». Και είναι πράγματι χρυσή και θα το διαπιστώσετε μέσα από τις εικόνες της εκπομπής μας.

Στη συνέχεια, σειρά έχει ένα μοναστήρι, το οποίο θεωρείται από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος για όλους τους πιστούς. Η ιερά Μονή Αρχαγγέλου, κτισμένη το 1080, που μέσα της φυλάσσετε ένας μικρός θησαυρός. Λίγο ποιο κάτω υπάρχει ένας βράχος, που σχηματίζει μία φυσική πισίνα. Η περιοχή θυμίζει τροπικό μέρος. Είναι η περίφημη «Γκιόλα». Δείτε εκπληκτικές εικόνες από την ευρύτερη περιοχή και ανακαλύψτε τι φτιάχνει η φύση όταν έχει κέφια!

Κατηφορίζοντας φτάνουμε στο νοτιότερο άκρο, όπου συναντούμε μία από τις σημαντικότερες κωμοπόλεις, την περιοχή με τα σμαραγδένια νερά, τα Λιμενάρια. Δείτε την ιστορία τους. Διπλά βρίσκονται τα παλιά μεταλλεία. Στην περιοχή δεσπόζει το εμβληματικό «Παλατάκι», ένα κτίριο που στέγαζε τα γραφεία της εταιρείας μεταλλευμάτων Siedel. Η περιοχή έχει «βαριά» ιστορία, ωστόσο εμείς είδαμε μία εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Παρά ταύτα, η ομορφιά του τοπίου είναι εντυπωσιακή.

Αυτά και ακόμα περισσότερα, θα δείτε στην πρώτη εξόρμηση στη Θάσο, θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι είναι κοντά. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το ξενοδοχείο «Maranton Beach Hotel» (τηλ. 2593041294), που βρίσκετε στην παραλία Κοίνυρα, για τη φιλοξενία όλες τις ημέρες παραμονής μας στο νησί.

Δείτε την εκπομπή το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 σε 10 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Στην Αμερική από το NGTV. Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία από την τηλεόραση ΔΙΟΝ TV. Επίσης, στους σταθμούς: ΚΡΗΤΗ TV (COSMOTE TV), ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV, ΑΧΕΛΩΟΣ TV, ΒΗΜΑ TV, ΝΕΧΤ TV, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ TV, ΕΝΑ TV ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΑΜΙΑΚΗ TV, ΠΑΤΡΙΔΑ TV.

Παραγωγή-παρουσίαση-σκηνοθεσία: Βασίλης Αδαμίδης

Μοντάζ: Σάκης Ζήφκος

Οργάνωση παραγωγής: Μαριάννα Γκουγκουστάμου

Camera: Θανάσης και Θοδωρής Παρμακίδης

Προσφορά της αλυσίδας καταστημάτων Phoneclub.gr και της Φάρμας Μπεκιάρη».

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Τσακίρης: Σε οριακό σημείο η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΣτον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ο Υφ.Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας