Την ανάδειξη της διαδρομής στα βήματα του Αποστόλου Παύλου θέλει να προωθήσει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συνεργαζόμενη με άλλους φορείς ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης στον θρησκευτικό τουρισμό. Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος, Τουρισμού Μ. Αμοιρίδης, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος οι δήμαρχοι Καβάλας και Νέστου κ. Τσανάκα και κ. Τσομπανόπουλος καθώς και η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Α. Ιωσηφίδου και ο Μιχάλης Λυχούνας εκπροσωπώντας την αρχαιολογική υπηρεσία.

  
Ο Μητροπολίτης μίλησε για τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν αλλά έμειναν στη μέση για την ανάδειξη της Καβάλας ως το τόπο που πρωτοεπισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος ενώ παραπονέθηκε για την ζέση με την οποία αναδεικνύονται νεοθωμανικά τεκμήρια έναντι των Χριστιανικών.

Η Α. Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στο θερμό ενδιαφέρον των Ρώσων για τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής μας καθώς και στην συνεργασία ΑΜΘ και Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Στο περιθώριο της σύσκεψης για τον θρησκευτικό τουρισμό η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Α. Ιωσηφίδου ανακοίνωσε και την άφιξη Ρώσων δημοσιογράφων στην πόλη μας μετά από επαφές της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην τουριστική έκθεση της Μόσχας. Αντίστοιχο ενδιαφέρον μάλιστα υπάρχει για την περιοχή και από Γερμανούς δημοσιογράφους.

Προηγούμενο άρθροΕξοντώνουν θαλάσσιες χελώνες στην Αλεξανδρούπολη;;;
Επόμενο άρθροΤο 3ο βραβείο πήρε η Βασιλική Ελένη Δέα στον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης