Με όλους τους πολιτικούς φορείς της Καβάλας παρόντες πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας η σύσκεψη φορέων που αυγκάλεσε το ΕΥΚ με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της ΒΦΛ και τις κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες. Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε, σε γενικότερο κλίμα ομοψυχίας -παρά τις όποιες εντάσεις παρουσιάστηκαν-, η σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας με αντικείμενο τις εξελίξεις στο μέτωπο της ΒΦΛ (νυν ELFE ΑΕ). Στην σύσκεψη έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων:
οι 4 βουλευτές του νομού Καβάλας η δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας,ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιος, καιοι πρόεδροι τοπικών συλλόγων όπως ο Εμπορικός, ο Ιατρικός και η ΟΕΒΕ Καβάλας.

Η διοίκηση του ΕΥΚ -η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί για τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων- προσανατολίζεται προς το παρόν μόνο στην διεξαγωγή του πανκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου -στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Καπνεργάτη-, ενώ το ενδεχόμενο προκήρυξης πανκαβαλιώτικης απεργίας θα αποφασιστεί εντός των επόμενων ημερών. Έξω από το ΕΥΚ Καβάλας βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι της ΒΦΛ (αλλά και ορισμένοι εργαζόμενοι της Καβάλα Oil και στελέχη του ΠΑΜΕ Καβάλας), οι οποίοι ανάρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα. Από την πλευρά τους οι πολιτικοί παράγοντες και ιδίως οι 4 βουλευτές του ν. Καβάλας δεσμεύτηκαν να μεσολαβήσουν ώστε να πέσουν και πάλι γέφυρες συνεννόησης ανάμεσα στους εργαζομένους και την διοίκηση της εταιρίας.

Άπαντες οι παριστάμενοι στην σύσκεψη συμφώνησαν σε ένα κοινό ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΦΛ και έκκλησης προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για άμεση δραστηριοποίηση προς την κατεύθυνση της εύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Παράλληλα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή (αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και τους 4 βουλευτές του νομού), η οποία θα μεταβεί το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα προκειμένου να επιδιώξει συνάντηση με την διοίκηση της βιομηχανίας -και τους αρμόδιους υπουργούς, αν και εφόσον κάτι τέτοιο θα κριθεί απαραίτητο-, με στόχο να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος επί της ουσίας για όλα τα θέματα που απασχολούν αυτή την στιγμή τους εργαζόμενους στην ΒΦΛ.

Προηγούμενο άρθροΜνήμες των ηρώων του 41′ ξύπνησαν στο Οχυρό Ρούπελ-video
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Παυλίδης ανακήρυξε το 2017 έτος τουρισμού για την Α.Μ.Θ