Σύσκεψη στο γραφείο του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη, για τον καλύτερο προγραμματισμό εκτέλεσης έργων στην πόλη της Καβάλας, ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε την μεγάλη Τετάρτη (20-4-2022).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ιακωβίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Γάκης και ο εκπρόσωπος στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΔΑ), Γιώργος Τελκιρίδης.

Σε δηλώσεις τους, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν προτροπής του κ. Γάκη, με σκοπό τον συντονισμό της εκτέλεσης των έργων της ΔΕΔΑ και του Δήμου Καβάλας, και, κυρίως, αυτών που πρόκειται να γίνουν στο κέντρο. Στόχος να προκληθεί όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι θα υπάρχει όχληση, διότι δεν μπορούν να γίνουν έργα δίχως να υπάρξει κάποια ταλαιπωρία στους κατοίκους. Όμως, θα είναι ένα έργο που θα αφήσει θετικό αποτύπωμα στην πόλη και στους δημότες. Επίσης, θα συζητήσουμε και ζητήματα αποκατάστασης των δρόμων, απ’ όπου περνούν οι αγωγοί, διότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν έγινε σωστά», είπε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για την ανάγκη συντονισμού των εργασιών στο κέντρο της πόλης, ώστε να περιοριστεί η όχληση των πολιτών και να μην υπάρξουν συγκοινωνιακά προβλήματα. Όπως επισήμανε, «το μεγάλο έργο που ξεκινά ο Δήμος, με την ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Καπνεργάτη, θα επιφέρει το κλείσιμο δρόμων, οπότε πρέπει να φροντίσουμε, ώστε τα έργα που θα γίνονται ταυτόχρονα από την ΔΕΔΑ να μην κλείσουν παράπλευρους δρόμους και αποκλείσουν την κυκλοφορία στο κέντρο».
Υπενθύμισε ότι το κυκλοφοριακό φορτίο του κέντρου της πόλης θα μεγαλώσει το αμέσως επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι αρχίζει η τουριστική περίοδος.

Ο Αντιδήμαρχος παρατήρησε ότι «πρέπει να είμαστε συνεπείς σε όσα συμφωνούμε, για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες στην εκτέλεση του προγράμματος, ώστε να διασφαλιστούν τόσο η υλοποίηση του έργου εγκατάστασης του αγωγιού όσο και των έργων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος.

Στα όσα αναφέρθηκαν, ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΑ, και κυρίως σ’ αυτά που σχετίζονταν με αστοχίες και κακοτεχνίες στα έργα αποκατάστασης των δρόμων από τον υπεργολάβο, απάντησε λέγοντας: «Είμαστε εδώ για να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε όσα προβλήματα προκύπτουν για οποιονδήποτε λόγο».

Προηγούμενο άρθροΑγκαλιά Άλληλεγγυης / “Κάθε παιδί και ένα παιχνίδι” – Φέτος το Πάσχα γίνε κι εσύ Νονός της Χαράς
Επόμενο άρθροΑναστάσιμες ευχές από το ΚΔΑΠ Α.με.Α. στο δημαρχείο Καβάλας και στα γραφεία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»