Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που αφορούσε την τριμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Πεφάνη η απόφαση αυτή ούτως ή άλλως πέρασε απο την Οικονομική Επιτροπή.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι είχαμε μια ακύρωση απόφασης και είναι γεγονός πως κάθε απόφαση του Δ.Σ. πηγαίνει στην Αποκεντρωμένη για να ελεγχθεί σε ό,τι αφορά την νομιμότητά της. Αυτή είναι μια σταθερή και τυπική διαδικασία που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Να ελεγχθεί η νομιμότητα ως προς τους νόμους που διέπουν την λειτουργία του ΔΣ αλλά και τον τρόπο λήψης αποφάσεων. Αυτή η απόφαση αφορά σε μια τριμηνιαία έκθεση απόφασης που έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό.

Πλέον αυτές οι αποφάσεις παίρνονται από την Οικονομική Επιτροπή και έρχονται στο Δ.Σ. για να εγκριθούν. Εφόσον έχει περάσει μια τέτοια απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, περνάει και από το Δ.Σ. Εφόσον ο υπολογισμός περνάει και από μια μόνο ψήφο κάτι ανάλογο θα έπρεπε να γίνεται και με την 3μηνιαία έκθεση.

Αυτό βέβαια δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη. Επομένως πολύ σωστά η Αποκεντρωμένη τυπικά ακύρωσε αυτή την απόφαση αλλά αυτή την στιγμή το ελέγχει ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας και εμείς θα ακολουθήσουμε την επόμενη διαδικασία που πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εγκριθεί τελικά η απόφαση αυτή. Μιλάμε για ένα καθαρά τυπικό θέμα και μιλάμε για ένα κενό στο νόμο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και στις ερμηνευτικές διατάξεις που βγήκαν αργότερα. Αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο”.

Η ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι πολλές φορές η τυπικότητα πρέπει να ισχύσει και πρέπει να ελέγχονται τα πάντα, αλλά όταν δεν διευκρινίζονται όλα όπως θα έπρεπε υπάρχουν κάποια κενά και κάποιες καθυστερήσεις. «

Θεωρώ πως είναι τυπικό το θέμα και τις υπόλοιπες μέρες θα λυθεί” τόνισε.

Και πρόσθεσε πως “Την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσουμε και είναι αρκετά τα θέματα που θα έχουμε ενώ πολλές είναι και οι εξελίξεις που μας προβληματίζουν. Όλα αυτά που γίνονται κοντά μας, μας αφορούν και μας επηρεάζουν όλους και ευχόμαστε βέβαια να περάσει γρήγορα το δράμα της Ουκρανίας και η ειρήνη να περάσει σε όλη την Ευρώπη. Ο φόβος μας έχει κυριεύσει όλους. Άλλωστε είμαστε και εμείς μέλος της Ευρώπης, μέλος του ΝΑΤΟ και από τα βασικά μάλιστα μέλη και υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία για όλα αυτά.

Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και ήδη ο Δήμος Καβάλας κάνει το παν ώστε και φορείς και πολίτες μαζί τους έχουν απαντήσει θετικά σε προσκλήσεις ουκρανικών συλλόγων και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε και άλλους πρόσφυγες. Ελπίζουμε βέβαια για λίγο για να μπορέσουν οι άνθρωποι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους”.

Προηγούμενο άρθροΤο 1ο ΚΔΑΠ Καβάλας φιλοξένησε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ν Ηρακλείτσας-Δήμος Παγγαίου –Νώε
Επόμενο άρθροΘέμα αντιμετωπίζει η Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας