Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας συμπλήρωσε 2 χρόνια. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο δεν έχει παραχθεί σημαντικό έργο.

Αρχικά τόνισε ότι “Δύο χρόνια της νέας διοίκησης, δηλαδή της διοίκησης του κ. Μουριάδη έχουν ήδη συμπληρωθεί λοιπόν. Κατά τη δική μου άποψη αλλά νομίζω και αρκετών άλλων, μιλάμε για δύο χρόνια χαμένα για την Καβάλα, δύο χρόνια που απέχουν πολύ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής διοίκησης. Δύο χρόνια που προσδοκούσαμε όλοι μας, οι συνδημότες μας ότι θα γίνει κάτι επιπλέον, κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες διοικήσεις. Γιατί τουλάχιστον αυτό ευαγγελίζονταν και ο κ. Μουριάδης.

Συνήθως η κάθε διοίκηση δείχνει τη δυναμική που έχει από τα πρώτα χρόνια. Τον πρώτο, καλύτερα βέβαια, το δεύτερο χρόνο της εξουσίας της όταν ακόμη υπάρχει συνοχή στην ομάδα, όταν ο κόσμος δείχνει ανοχή, αντιμετωπίζει θετικά τα όποια προβλήματα ή τις όποιες αστοχίες της διοίκησης.

Γιατί τα πρώτα χρόνια είναι που εφαρμόζεις την πολιτική σου, την οποία έχεις άλλωστε σχεδιάσει και παρουσιάσει προεκλογικά.

Εκ του αποτελέσματος όπως αποδείχθηκε τελικά, ότι η όποια στρατηγική είχε σχεδιάσει ο κ. Μουριάδης ήταν μόνο επί χάρτου και δεν υπήρχε κάποια συντονισμένη και οργανωμένη πολιτική η οποία θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και θα ήταν υλοποιήσιμη μετεκλογικά. Ήταν προφανώς μια επικοινωνιακή πολιτική για την ανάληψη της εξουσίας και δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί το όποιο σχέδιο και η όποια στρατηγική είχε σχεδιάσει”.

ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Ο ίδιος στην συνέχεια προχωρώντας ακόμη περισσότερο στην ανάλυση και στην παρουσίαση βέβαια των σκέψεων και των εκτιμήσεων του τόνισε.

“Το πρώτο πράγμα που έγινε τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την εξουσία ήταν ο καθαρισμός του ανοικτού κολυμβητηρίου.

Και ενώ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, άπαντες πήγαν για να δείξουν ότι καθαρίζεται το κολυμβητήριο και ενώ είχε τη δυνατότητα αυτά τα δύο χρόνια να το εντάξει στο πρόγραμμα της αλιείας, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας απλά κατέθεσε έναν ελλιπή φάκελο.

Απορρίφθηκε φυσικά από την Αναπτυξιακή Καβάλας αφού τίποτε δεν ήταν ολοκληρωμένο. Θεωρώ επομένως ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχει χάσει την ουσία και την πραγματική διαχείριση του Δήμου Καβάλας. Και η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω σε αυτό είναι ότι αυτό που κοιτάζουμε πλέον στο δεύτερο μισό της θητείας τους, είναι πώς θα ξαναπάρουν τη διοίκηση και πώς θα ξαναγίνει ο κ Μουριάδης Δήμαρχος” σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Αναφέρθηκε όμως και στο πρώτο έργο που ο ίδιος ο κ. Μουριάδης δρομολόγησε μέσα σε αυτή τη 2ετία χωρίς εκ του παραλλήλου βέβαια να έχει δρομολογήσει και ολοκληρώσει κάποιο άλλο έργο.

“Συνέχεια αυτό που ακούγαμε ήταν η ολοκλήρωση του έργου της πλατείας. Μια μελέτη η οποία ήταν της τέως Αντιδημάρχου Τεχνικών κ. Δρακονάκη και το είχε φτάσει μέχρι το σημείο έτσι ώστε να εφαρμοσθεί από την επόμενη διοίκηση.

Το μεμπτό σημείο όμως και αυτό που με πείραξε όχι ως αντιπολίτευση αλλά ως άνθρωπο, ως συνδημότη, είναι λοιπόν ότι όχι μόνο δεν ευχαρίστησε την κ. Δρακονάκη, ως όφειλε να το κάνει, έστω και πολιτικά αλλά είπε μέσα στο Δ.Σ. ότι άλλαξε τελείως την μελέτη και ότι είναι δικό του έργο και γενικά δεν έδωσε την ικανοποίηση τουλάχιστον στον μελετητή που το έχει φέρει εις πέρας, να ακούσει το ευχαριστώ…..

Διαχείριση έργων της προηγούμενης διοίκησης λοιπόν και κανένας σχεδιασμός για το μέλλον από την σημερινή δημοτική διοίκηση. Όσο για την καθημερινότητα, παλαιότερα ήμουν από αυτούς που υπερασπίζονταν τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σταυρίδη και γενικά την Υπηρεσία της Καθαριότητας και έλεγα ότι πράγματι η πόλη μας συνεχίζει, όπως και στις προηγούμενες διοικήσεις, η πόλη μας να είναι καθαρή. Πλέον βλέπω ότι αρχίζουν να με διαψεύδουν και σε αυτό το σημείο.

Καθημερινά μπροστά από το Διοικητήριο και από την οδό Τενέδου στην συνέχεια μπορεί να δει κανείς καθημερινά την παρουσία των θάμνων και των χόρτων που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Αλλά και το πάρκο μας δεν είναι σε τάξει και γενικά δεν νομίζω ότι η καθαριότητα αντικατοπτρίζει μια τουριστική πόλη όπως την Καβάλα.

Άρα μιλάμε για μια διοίκηση που δεν κάνει αυτό που θέλει ο πολίτης ενώ θεωρώ ότι τα μηνύματα που ο ίδιος ο Δήμαρχος παίρνει από τους πολίτες αλλά και η κριτική από την αντιπολίτευση η οποία δεν είναι στείρα αλλά ουσιαστική, όλα αυτά πρέπει ο Δήμαρχος να τα λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα 2 χρόνια που απομένουν και να αλλάξει λίγο την πολιτική του, να έρθει σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης με τους οποίους από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχουν και οι πιο αγαστές σχέσεις μεταξύ τους και να πάμε ένα βήμα μπροστά. Αυτό είναι το σημαντικό και γι αυτό όλοι μας οικειοθελώς άλλωστε ασχολούμαστε με την πολιτική” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Να λυθεί το πρόβλημα της πολυετούς καθυστέρησης απονομής συντάξεων σε αγρότες – εργάτες γης
Επόμενο άρθροΠαραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ-Covid του 424 η Μαρία Φραντζεσκάκη