Ο Δήμος Θάσου συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον και έχοντας στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της, πήρε την πρωτοβουλία να εκπονήσει Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και κάθε δημόσιου χώρου.
Ένα σενάριο κινητικότητας προδιαγράφει την προτεραιότητα (ή και τις προτεραιότητες) που θα δοθεί (ούν) στο σχεδιασμό των μέτρων αστικής κινητικότητας. Θα αποτελέσει δηλαδή τον οδηγό στον οποίο θα βασιστεί ο Δήμος προκειμένου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει νέα έργα και ρυθμιστικές διατάξεις στο σύνολο των υποδομών του κοινόχρηστου χώρου της πόλης.

Για τη διαμόρφωσή τους, η Ομάδα Έργου προχώρησε σε εκτεταμένη συλλογή δεδομένων για την ανάλυση των υφιστάμενων συνθηκών κινητικότητας της πόλης και αξιολόγησε τις ανάγκες και τα προβλήματα του συστήματος που επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της 1ης και 2ης Θεματικής Διαβούλευσης από το Δίκτυο Εμπλεκόμενων Φορέων.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα ερωτηματολογίου που αφορά στην επιλογή του βέλτιστου σεναρίου κινητικότητας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο και αφού διαβάσετε και μελετήσετε τα τρία εναλλακτικά σενάρια και τις ενδεικτικές δράσεις καθενός, να επιλέξετε το σενάριο που θεωρείτε ότι θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του συστήματος αστικής κινητικότητας και θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει το σύνολο των μελλοντικών μετακινήσεων.
Ο σύνδεσμος του ερωτηματολογίου είναι ο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSde47PNWK6M6ABycbUvjaO8QOQL5iPrEsUUje5l2x50F_AwQw/viewform?fbclid=IwAR1joVyILmkqUi10peqnby_eCSfGSh_VJ9jXZOoxXdkGwdwVpU1_h9DJO2A
Προηγούμενο άρθροΠιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά και θα υλοποιηθεί ο στόχος να λειτουργήσει φέτος το 12ο Δημοτικό σχολείο
Επόμενο άρθροΚΑΒΑΛΑΣ: 1ο Blue City Multisport Event (27-28-29/5/2022) – Όλα έτοιμα για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Καβάλας!