Παράλληλα με την διερεύνηση του χώρου για τα αίτια της συντριβής, ο Στρατός έχει πάρει τον πλήρη έλεγχο για την εξουδετέρωση του επικίνδυνου φορτίου του Antonov.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το Κλιμάκιο Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) συνεχίζει τις επιτόπιες έρευνες για την συλλογή στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταχύτερη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες το Antonov An-12 συνετρίβη στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Μία διαδικασία η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, δεδομένου μάλιστα ότι έχει βρεθεί και το πορτοκαλί «μαύρο κουτί» του Antonov, το οποίο θα δώσει πολλές απαντήσεις.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το enikos.gr, φαίνονται οι ειδικά εκπαιδευμένοι πυροτεχνουργοί του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού να σαρώνουν όλη την γύρω περιοχή για τον εντοπισμό άσκαστων βλημάτων κι επικίνδυνων πυρομαχικών.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι πυροτεχνουργοί να ψάχνουν ακόμη και σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, που βρίσκονται σε παρακείμενο του χώρου της συντριβής οικόπεδο. Ήδη, οι διάδρομοι του ΤΕΝΞ έχουν διευρυνθεί, κάνοντας τους επικεφαλής να εκτιμούν ότι ίσως και να έχουν ελέγξει όλη την περιοχή σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων μέχρι να εξασφαλίσουν ότι ακόμη και το τελευταίο σημείο έχει ελεγχθεί και δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

Όπως έχουμε γράψει και προ ημερών στο enikos.gr, όλες οι παραπάνω ενέργειες διενεργούνται βάσει πρωτοκόλλου, σε περιπτώσεις που καλούνται να επέμβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, για την απομάκρυνση εκρηκτικών υλών από μία περιοχή δυστυχήματος – ατυχήματος.

On – Scene Commander έχει αναλάβει ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ από το ΓΕΕΘΑ έχει οριστεί σύνδεσμος του Στρατού Ξηράς που συντονίζει τις ενέργειες των εμπλεκόμενων Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΣαρλίν του Μονακό: Η συνάντηση με τον Πάπα – Οι 7 γυναίκες που επιτρέπεται να φορέσουν λευκά στο Βατικανό
Επόμενο άρθρο65ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Παλιά Μουσική “Γραφή, μνήμη, δημιουργία – Οι συγγραφείς και το 1922”